top of page
  • Monique Jansen

Kokkereldagen

Bijgewerkt op: 25 apr. 2023


Ik had vrijdag vrij gepland om aan recepten en foto’s te werken. En dat kwam meteen mooi uit, want als ik dan toch thuis ben, kan ik meteen van de ganzen die ik had geschoten en geslacht Rillette van gans maken. Dat moet heel wat uurtjes pruttelen. Eerst de rillette opgezet, daarna een spicy-hotsauce gemaakt, ook die moet wel even pruttelen. Ik had nog een makreel in de koelkast, daar heb ik een Rillette van makreel van gemaakt. Ik had nog wat groenten, kruiden en speklapjes over, en omdat ik daar erg trek in had gekregen, heb ik in plaats van hapjes bij de borrel de Báhn Xèo van gemaakt. Ook had ik prei ‘over’ (Ik koop nog steeds in alsof iedereen nog thuis is, mee-eet en vriendjes meeneemt...). Daar had ik een mooi bijgerecht van willen maken, maar manlief is weer op dieet en jongste kuiken werkte veel buiten de deur. Daar heb ik maar een Aardappel-preisoep van gemaakt. De Spicy-hotsauce en de Prei-aardappelsoep komen binnenkort online. Nu eerst de Garnalenkoekjes met peterselie-sausje, want die heb ik eerder gemaakt voor de foto's met de garnalen die ik 'over' had. Die kan opgewarmd worden als zoonlief thuiskomt. En ach, soep is altijd lekker. Deze is in een vloek en een zucht gemaakt en vaak heb je de ingrediënten (op de prei misschien na) wel in huis. Vandaag heb ik de rillette afgemaakt en in potjes gedaan, net als de Spicy-hotsauce.

Van de week wil ik een paar taarten maken voor de foto’s. Nu is jongste kuiken veel de hort op en oudste kuiken nog in Australië. En het is niet de bedoeling dat ik (weer) in mijn eentje mijn best ga doen alles op te krijgen. Omdat ik dinsdag de koffiebeurt heb bij Hondentraining, komt die taart dus meteen mooi op. Of het lukt voor maandag al een taart te maken, wordt gezien mijn planning en afspraken een beetje spannend. Maar als het lukt, kan ik weer een stuk meegeven aan een jachtvriend die misschien even komt eten. Dan kan hij het weer uitdelen in Drenthe.

Omdat Fien loops is, kunnen wij haar alleen aan de lijn uitlaten. Arme beest, niet rennen achter een bal aan of lekker rauzen door de struiken. Nu heb ik van de week met haar voor het eerst gefietst. Dat is best spannend met Fien, het is een jonge hond en zij ziet en ruikt werkelijk àlles! Een geurspoor, een kat, een kraai, ekster of kauw. Vandaar dat ik haar niet alleen het tuig om had gedaan, maar ook de halsband, zodat ik haar kop de juiste kant op kan krijgen en zij mij niet met fiets en al mee de berm of de sloot in zou sleuren. Op deze manier kan zij toch haar energie een beetje kwijt. Al met al een heerlijk weekend gehad. Niet rennen en vliegen, maar redelijk relaxt. Het is trouwens voor het eerst dat ik twijfel of ik mijn haar zal laten verven. Als ik naar mezelf in de spiegel kijk, is mijn haar met grijze plukken, maar op foto’s is het nu (vind ik) lelijk grijs. Ik had een leuk filmpje gezien op Insta, waar een dame haar gekleurde- en met grijs uitgegroeide haar liet verven. Meteen aan een vriendin gevraagd of dat misschien iets voor mij zou zijn, gewoon; Hup, grijs die boel. Maar helaas blijkt dat weer heel erg lastig en moeilijk te zijn. Ik moet dus nog maar even door blijven hobbelen met mijn ‘nèt niet helemaal grijze coupe’…
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page