top of page
  • Monique Jansen

Kaas is het thema


Ik koop het liefst brood bij de warme bakker, vlees bij de slager en kaas bij de kaasboer. Niet alleen om de kleine zelfstandige te steunen, maar ook uit eigenbelang. Zij hebben vaak ook de beste en lekkerste producten. Wij hebben vroeger in het Centrum van Bodegraven gewoond. Daar, aan 'ons' Kerkplein, was de wekelijkse markt. Daar kocht ik altijd de snijkaas die wij het lekkerst vinden, Noord Holland Kaas van Stompetoren. Nu wonen wij daar al ruim 10 jaar niet meer, maar voor deze kaas ben ik best bereid om naar het nabijgelegen Zegveld naar Kaasboer Piet te rijden. Ik bestel dan sowieso een stuk extra belegen, en vaak nog wat andere kaasjes of kip. Die extra belegen heeft een mooie, ronde smaak. Bij andere merken ervaar ik de meeste kazen als een 'hap zout', maar Stompetoren is echt top! In elk geval het ritje naar Zegveld waard.


De ene week gaat de kaas sneller op dan de andere week. Nu had ik weer een stukje 'over' dat op moest, omdat ik een nieuw stuk zou gaan halen. Ik had nog ergens het recept voor Kaasbroodjes in mijn kookboek staan. Dat zou het gaan worden, voor de wekelijkse Vrijdagmiddagborrel. Ik hou van 'vette hap' bij een borrel, laten we eerlijk zijn, dat is de lekkerste combi ;-) Deze broodjes zijn lekker, snel gemaakt en voldoen aan het predicaat 'perfecte borrelhap'. Als je dan zo'n klein kontje kaas over hebt, is dit de ideale manier om die te gebruiken. Ook voor deze geldt: Eenmaal zelf gemaakt, dan zijn die van de bakker of bij het benzinestation niet meer zo lekker.


Nu woont niet iedereen in de buurt van Zegveld, maar de Stompetoren-kaas is landelijk goed verkrijgbaar. Ik kan je aanraden deze een keer te proeven. En die broodjes hoef je natuurlijk niet alleen als lunch of borrelhap te maken. Dan kan ook gewoon op zo'n druilerige, regenachtige dag als vandaag. Bladerdeeg (natuurlijk wel de roomboter-variant) standaard in de vriezer komt altijd wel van pas. Is het niet voor een snelle quiche, dan wel voor een appelflap of deze broodjes.



54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page