top of page
  • Monique Jansen

Je zal maar niet in slaap komen...


Dat had ik van de week... Steeds maar draaien en woelen... Toen ben ik maar tv gaan kijken, 24 Kitchen. De Hairy Bikers werd uitgezonden met een aflevering waarin zij terug gingen naar dat wat werd gekookt in de jaren '70. Onder andere de Banoffeetaart kwam voorbij. Je snapt het al, toen had ik zo'n trek gekregen dat in slaap komen helemáál niet meer lukte... Kennelijk is het uiteindelijk wel gelukt de slaap te vatten, maar wat ben ik gebroken wakker geworden. Ik had wel een missie die dag: Die taart moest en zou gemaakt worden! Op de koekjes na had ik alles in huis. De taart is echt gemakkelijk te maken, en er komt geen oven aan te pas. Je moet alleen tussen de bedrijven door even wachten totdat dingen opgesteven of uitgehard zijn. Kind kan de was doen;-) Ik ben nog bij lieve vrienden aangewaaid. Zij waren proefkonijn voor de taart en ook zij vonden de taart een groot succes!


Nu heb ik wel weer een hele leuke week gehad. Ik mocht mee met een jachtvriend op de fazantenhanen en de wilde eend, de Canadese- en de Nijlganzen, en ook de kraaien en de kauwen moesten geschoten worden. Ik had een paar maanden geleden al megafoon met lokgeluiden gekocht, maar die nog niet uitgeprobeerd. Wat maakt dat ding een herrie! Ik heb de megafoon wel leuk kunnen testen op grauwe ganzen. Want die vlogen met tientallen tegelijk over, en dat de hele ochtend. Maar... De grauwe ganzen zijn nog niet open om bestreden te worden en er is daarom geen schot gevallen die ochtend. Er liet zich nog wel een fazant horen, maar na wat bersen hebben we die niet kunnen bemachtigen. Het was fris en het waaide iets, maar het was weer een schitterende ochtend. Gelukkig was Soof mee, die had twee ontstoken tenen, maar na de tweede antibioticum-kuur slonken de tenen eindelijk en kon ze mee met dat wat zij het liefste doet. Samen het veld in. Op de weg naar huis kwam ik langs het huis van een andere jachtvriend. Hij was aan het werk in de tuin, en wenkte me om even bij te kletsen.


Deze week stond ook de Snelle Nasi goreng op het menu. Ik maak de avond van tevoren de runderlappen en de rijst. Die twee ingrediënten moeten koud zijn voor de bereiding hiervan. Als je de Nasi maakt, heb je binnen 20 minuutjes het gerecht op tafel. Ik heb sinds een paar jaar een elektrische rijstkoker. Dat vond ik eerst maar onzin, maar eenmaal aangeschaft had ik gewild dat ik dat jaren eerder had gedaan. De rijst is altijd helemaal goed gekookt, met een droge mooie korrel. Ik kan 'm iedereen aanraden! Dus: als je weet dat je de volgende dag lekker wilt eten, maar weinig tijd hebt om te koken, maak van tevoren de rijst en het vlees klaar, dan heb je in no-time iets lekkers op tafel gezet!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page