top of page
Monique Jansen

Je waant je even in Griekenland

Bijgewerkt op: 25 apr. 2020

Nu er meer tijd is door het Corona-gebeuren, heb ik ook meer tijd om in de keuken te rommelen. Ik heb zoveel recepten waar nog goede foto's van ontbreken. Helaas vergeet ik dat 'goede voornemen' nog te vaak... Het gerecht is klaar, wordt aangesneden en opgepeuzeld, om mezelf vervolgens voor mijn hoofd te slaan dat ik wéér vergeten ben er een foto van te maken. Dit keer ging het wél goed, met behulp van een aantal geeltjes die ik in de keuken had opgehangen. De aubergines waren in de aanbieding en gingen, samen met courgettes, uien en tomaten naar huis om daar Moussaka van te maken. Het is iets meer werk, omdat de groenten moeten uitlekken en daarna gebakken moeten worden, maar het is het werk meer dan waard. Door de kaneel die in het gehakt wordt gebruikt, krijgt het gerecht zijn typisch Griekse smaak. Ook de Bechamelsaus wordt natuurlijk zelf gemaakt, en je zult het ervaren: Het is is zó gemakkelijk en snel klaar te maken, en zoveel lekkerder dan uit een potje. Als je dit buiten op je terras of balkon eet met de zon op je wangen en even je ogen sluit, waan je je heel eventjes in Griekenland! Lekker met een groene salade.

Naar het recept: Moussaka




115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page