top of page

Iedereen blij


Want vandaag heb ik het recept van een lekker koekje waar je iedereen blij mee maakt: Cantuccini. Het is iets bewerkelijker dan een gewoon zandkoekje, maar jeetje, dan heb je ook wat lekkers! De Cantuccini die ik wel eens koop, zijn vaak heel erg hard. Deze zijn natuurlijk wel bros, maar niet zo hard dat je je tanden er bijna op breekt. Prettig als je net dezelfde dag een afspraak hebt bij de tandarts 😉. Het originele recept is met alleen amandelen, maar ik vind de pistachenootjes juist zo’n mooi kleurtje frisgroen aan het koekje geven. Ik had deze meegenomen naar Wodkawoensdag, en de dames wilden graag het recept; dus bij deze Ladies. Geen Vin Santo erbij, maar wel een heerlijk Pools likeurtje van Soplica met hazelnoten. Leek me wel een leuke combi met het notenkoekje, en dat was het ook!


Verder doet Fien het ontzettend goed met de trainingen. Ze heeft afgelopen maandag voor het eerst gezwommen. Met onhandige voorpoten hoog boven het water slaan in het begin, maar na een paar meter ging het al een stuk beter. Of ze het echt leuk vond, weet ik niet zeker, maar ze nu weet in elk geval dat ze kan zwemmen. Ook bij de training van gisteravond deed ze het weer ontzettend goed. Terwijl ze op de plek moest blijven zitten was ik toch zeker 40 meter verderop waar ze mij niet kon zien door hoog gras en onkruid floot ik haar in en daar kwam ze aangerend en hup, meteen zitten voor de beloning. Wat kun je dan trots zijn op je hondje. Verder is ze vooral thuis heel stout… Ze pakt dingen van tafel, maakt mijn rieten boodschappentas stuk, ligt op de bank als we even niet opletten en nu hoorden we van de buurvrouw dat ze ergens een gat in de omheining van de tuin heeft gevonden en in de tuin van de buurvrouw gaat buurten.

Vanmorgen liep ze met mijn paardrijlaars te slepen én op de bank… Natuurlijk moet ik ook erg om haar lachen als ze dat doet 😉. Ze groeit wel als kool! Ziet er nog wel uit als een pup, met die onhandige grote poten, maar sinds een week een beetje de vorm van een DSD. Haar buikje is niet meer een rechte lijn of dikke prop, maar haar borstkas en buik gaan er gestroomlijnd uitzien. Gelukkig past ze niet meer door het kattenluik, want op die manier kon zij ongestoord naar het klompenhok, de bijkeuken en de garage om daar van alles overhoop te halen. De doos die haar tegenhoudt om de trap op te komen, laten we wel nog maar even staan. Dit weekend de grote bench voor haar neerzetten, dan kan de geleende bench van Lola terug… dan wordt er wéér een fase afgesloten. Het gaat veel te snel.


Ik was van de week bij de groenteman en zag daar prachtige venkelknollen. Ik had weinig zin in zwaar eten, en sowieso koken met warm weer moet ik weer even aan wennen. Ik besloot het Stoofpotje van vis te maken, lekker gewoon met een stuk stokbrood. Vandaag biefstuk met frieten en een salade… Allemaal makkelijke maaltijden, maar waar iedereen hier in huis heel erg blij van wordt.46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page