top of page
  • Monique Jansen

Ideaal bijgerecht voor bij de barbecue


Ik heb vandaag een leuk gerecht voor je online gezet dat echt ideaal is voor bij een barbecue; Salade van geroosterde bietjes met feta. De bietjes rooster je van tevoren en net voor het opdienen, hoef je het alleen nog even samen te stellen. Het ziet er ook nog eens prachtig uit, dus je hebt ook echt een mooi (en erg lekker) gerecht op tafel staan. De bietjes had ik van een jachtvriend gekregen, die heeft een moestuin. Van hem had ik ook nog een paar mooie stelen rabarber gekregen, en daar heb ik een Galette van gemaakt met rabarber en nog een paar frambozen die ik in de koelkast had liggen. Bolletje ijs erbij en je hebt weer een lekker nagerecht. Van een andere jachtvriend had ik weer prachtige laurierbladeren gekregen (die liggen nu te drogen tussen een paar boeken) en een grote courgette uit zijn tuin. Wij kregen vrienden te eten, en ik heb al deze producten kunnen gebruiken in onze maaltijd van gisteren. We begonnen met een glaasje Prosecco, dat is bij ons standaard met een paar kleine hapjes. Daarna hadden we een voorafje met gerookte reebout met wat salade, gevolgd door een Courgettesoep. Als hoofdgerecht een stuk reerug en de haasjes van mijn geschoten bok.

Als bijgerecht had ik de Geroosterde bietensalade, het Tomatentaartje met kruidenkaas, de rode Uiencompôte en een Sausje van champignons met cognac en bieslook. Die laatste twee had ik nog in de vriezer liggen van een vorige keer, dus die hoefde ik alleen even op te warmen. Het was feest, en ook het vlees was gelukkig perfect van de barbecue gekomen. (Ik vind het spannend, omdat het gemakkelijk door kan slaan). Een kaasplank met wat noten en druifjes om het af te sluiten. We hebben de hele avond buiten kunnen zitten, toen zij weggingen, was het nog steeds 21 graden. Het was echt weer één groot feest om samen van mijn buit en de verkregen groenten te kunnen genieten.

Ook de vrijdagavond was echt leuk. Vanuit onze WBE hadden wij een polsstok-spring-avond georganiseerd. Er was een kleine schans gemaakt om op te beginnen. Er hadden zich voldoende deelnemers aangemeld, en er komen altijd nog wel een paar mensen aanwaaien, al was het alleen al voor de gezelligheid. Een paar jaar geleden hadden wij deze avond ook georganiseerd, toen heb ik wel twee keer de sprong gewaagd, maar dit keer heb ik ‘m helaas even over moeten slaan. Het is leuk om te zien dat er een aantal ‘stoere’ en ‘rauwe’ mannen met veel geduld uitleggen hoe je je handen moet houden, waar je de stok in de sloot moet plaatsen en hoe je je sprong moet nemen.

Natuurlijk wordt er ook hard gelachen als er een stok opeens aan de kant wordt getrokken en de zojuist springende deelnemer daardoor midden in de sloot belandt. Er zijn een paar heren bij die echte ‘polderkinderen’ zijn. Die nemen zó gracieus een sprong over de sloot dat het allemaal heel gemakkelijk lijkt. Als de zon onder gaat, is er genoeg gesprongen. Deelnemers die een nat pak hadden gehaald kunnen zich even opfrissen en daarna wordt er met een drankje en een hapje nog lang nagepraat. Het was een top-avond en deze hebben Frank en Hans echt super georganiseerd.

Vandaag doe ik niet zoveel, het is veel te heet. Ik had wel de tip gekregen om bloedluis bij kippen te bestrijden met Dasty-ontvetter. Dat heb ik vanmorgen gedaan, nog een paar dingetjes voor de WBE en de NOJG en dan is het wel welletjes voor vandaag. Het is ook zo verschrikkelijk warm, het lijkt vandaag wel heter dan gisteren. Binnen is het gelukkig iets aangenamer dan buiten, dus nu nog even aan het blog en voor de jagers werken is gelukkig geen straf. Morgen wordt er regen voorspeld, ik hoop dat dat ook gaat komen. Onze tuin kan wel wat regen gebruiken, maar dat zal bij iedereen het geval zijn. Fijne warme zondag nog!
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page