top of page
  • Monique Jansen

Huisarrest

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022


Ook ik testte positief met de zelftest afgelopen maandag. Ik dacht eigenlijk dat ik de dans was ontsprongen door ruim een week lang elke dag negatief te testen, maar helaas kwamen er twee rode streepjes in het schermpje van de test. Dat betekent nóg een week in quarantaine, tenminste, dat is wat ik denk dat moet gebeuren. De verschillende websites geven nogal wat tegenstrijdige informatie. Ik kan gelukkig nog wel een frisse neus halen als ik de honden uit laat. Maar de paar leuke dingetjes die ik dan wel had staan, heb ik moeten afzeggen. Dinsdag kon ik terecht bij de GGD om me te laten testen, binnen 36 uur zou de uitslag volgen, en inderdaad zoals verwacht: Positief. Gelukkig niet ziek, maar milde klachten. Geen paardrijden, maar wel een lieve verrassing 🤭. Waar ik was begonnen met de grote schoonmaak, ben ik nu maar verder gegaan. Het ruimt wel lekker op, maar leuk is anders. Nu kunnen we wel weer als normaal gezin door het huis bewegen, hoewel, normaal… Oudste kind is het Coronahuis ontvlucht, hij was nu nog de enige met een negatieve zelftest. Gelukkig kan hij bij zijn vriendin slapen de komende tijd.

De banken zijn intussen wel afgeleverd. Ze staan prachtig! Toen ik die banken weer zag, was het een soort ‘aha-erlebnis’. Nu nog een paar nieuwe kussens en een fauteuil erbij zoeken. We wilden eerst kijken hoe de zitkuil er uit zou zien met deze twee banken. De banken zijn kleiner en aan de onderkant ‘open’. Dat geeft meer lucht en ruimte in vergelijking met de banken die we jarenlang hebben gehad, die waren best massief en kolossaal. Ik ben wel een beetje online aan het kijken voor een fauteuil, maar dat werkt net als met een spijkerbroek kopen: Dat werkt niet online. Je wilt het voelen, zien en uitproberen. Voor echt kokkerellen heb ik dus te weinig tijd gehad. Het is voor vandaag een recept uit ‘de oude doos’ geworden. Gewoon dat wat we vaker eten, maar waar ik nog foto’s van nodig had. Comfortfood, eten dat moet pruttelen in een grote pan. Dat het hele huis ernaar geurt als je van het wandelen met de honden terugkomt, en je omarmt. Waar, als je het op je bord schept, de damp vanaf walmt. Eten waar iedereen hier in huis blij van wordt.

Vandaag is dat het recept van de

Kip Korma. Ik had de avond tevoren al de kip in de marinade gezet, dan kunnen de smaken 24 uur lang in het vlees trekken. De volgende dag alleen nog even knoflook en ui snipperen en de gember raspen, 10 minuutjes van alles in je pan toevoegen en dat vervolgens lekker laten pruttelen. Wel soms even roeren, anders koekt de bodem aan. De rijstkoker doet de rest, die zorgt voor perfect gekookte rijst. Oudste zoon vroeg of ik dat wat over was voor hem in kon vriezen.

Nu het raamkozijn, waar mijn verzameling sullige beestjes staat, ook weer schoongemaakt is en het raam daar gelapt, heb ik de 3 nieuwkomers erbij gezet. Het suffe muisje, de kikkerkoning en het zwijntje passen er goed tussen. Morgen is het voornemen de grote kist in de woonkamer en de keuken aan te pakken, hoewel ik me afvraag of ik die laatste helemaal af ga krijgen. Want zó leuk vind ik dat opruimen en poetsen nu ook weer niet… Dan bak ik liever koekjes, of nóg beter, taart! 😉49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page