top of page
  • Monique Jansen

HOHOHO XXX


Het laatste blog voor de Kerstdagen. Ik hoop dat, als je zelf in de keuken gaat staan, je het menu hebt samengesteld en het boodschappenbriefje klaar. Ik heb intussen besloten wat wij gaan eten op Tweede Kerstdag, en dat wordt dit keer niet gourmetten. Ik heb nog de geschoten fazanten uit Frankrijk en een mooie dubbelgetrokken bouillon in de vriezer. Daar ga ik iets lekkers van maken. Het dessert, een ijstaart van speculaas en eierlikeur heb ik van het weekend al gemaakt. Volgens mij gaan we erg lekker eten, en hoef ik er niet al te lang voor in de keuken te staan.

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn wat je wilt serveren voor de Kerstdagen dan heb ik nog een leuk, snel en hufterproof voorafje voor je: Gevulde avocado met mango en garnaaltjes. De vulling kun je van tevoren maken, de avocado’s wel even net voor het serveren halveren (anders gaan deze verkleuren), pit verwijderen en vullen maar. Ook heb ik een heel mooi en lekker dessert voor je: Taartje van passievruchten. Een mooi, licht, fris en licht zoet dessert. Deze kun je de dag voordat je het wilt serveren maken, en scheelt een hoop ‘stress’ op de avond zelf. Ik ben zelf niet heel erg dol op toetjes, maar deze mag je mij altijd voorschotelen!

Het zijn voor iedereen drukke dagen. Veel ‘moet’ nog ‘even’ voor het jaar wordt afgerond geregeld of gedaan worden. Maar ook mooie dagen, want dit is wel de tijd om Samenzijn te vieren. Helemaal na de afgelopen twee jaren waarbij iedereen met Corona maatregelen te kampen heeft gehad. Wij hebben gelukkig nog even met onze kuikens ergens kunnen eten. Oudste zoon heeft tentamenweek, maar zijn meest vervelende tentamen gisteren gehad. Omdat er toch gegeten moest worden, en wij elkaar al veel te lang niet hadden gezien, hebben wij dat nu samen bij een leuk restaurantje in Amsterdam gedaan. Eerst hebben we hem opgehaald en natuurlijk een paar gevulde tupperwarebakjes voor hem meegenomen. Vanavond hoeft hij alleen maar zijn eten op te warmen, en voel ik me weer een beetje moeder over oudste zoon. Ben zo blij dat jongste zoon nog thuis woont!


Ik wens je mooie Kerstdagen! Vier het, als het kan, met vrienden, familie en dierbaren.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page