top of page
  • Monique Jansen

Hitte


Iedereen de hitte overleefd? Wat was het warm de afgelopen dagen. Gelukkig voelt het vanmiddag al iets koeler aan, maar vanmorgen met paardrijden was het echt nog heel erg warm. We hebben vandaag de laatste les voor de Zomerstop gehad. Dat was natuurlijk reden voor een taartje 😉. Helaas maar met de helft van ons groepje, maar de andere 4 dames zijn gelukkig allemaal leuke of nuttige dingen aan het doen! We hebben in het weiland gereden, daar is het het minst warm en waait het het best. Er waren een paar helden op sokken mee, en ik heb zowaar weer een kleine overwinning gehad; Theo heeft de groep naar en van het weiland geleid! Altijd spannend natuurlijk…

Bij het eten van het taartje schoof Jilles, de oudste zoon van de manege-eigenaren, nog even aan. Hij heeft de afgelopen jaren 3 kalveren grootgebracht. Nu heeft hij er intussen 2 van laten slachten en helemaal zelf uit het vel gehaald, uitgebeend en in porties verdeeld en allerlei lekkers van gemaakt, helemaal zelf. Hoe stoer is dat! Hij doet de slagersvakschool en wilde wel eens weten wat er allemaal bij kwam kijken, van kalf tot bord. Hij heeft van het tweede rund een BBQ-pakket gemaakt, en daar heb ik er eentje van aangeschaft. Het ziet er prachtig uit, hij heeft echt vakwerk geleverd. Komende zondag komen vrienden eten, en zullen wij van o.a. zijn ‘wagenwiel-worsten’, hamburgers, entrecôtes en sateetjes smullen. Ik verheug me er nu al op!

Vandaag hoef ik zelf niet te koken, en dat is ook wel eens lekker. Wij gaan uit eten voor het afstuderen van oudste zoon. Maar ik heb wel een heel leuk, makkelijk en hufterproof recept voor je online gezet: Spaanse aardappelsalade met tonijn. Deze kun je zowel lauwwarm als koud eten, en is perfect als maaltijd met warm weer, bijvoorbeeld zoals de afgelopen dagen. Dan heb je meestal niet veel trek, maar ook absoluut geen zin om je uit te sloven in de keuken. Gebruik wel een goede olijfolie. Nu ik heb nu wel een hele luxe gebruikt. Toen ik die kocht moest ik wel een beetje lachen om hoe decadent deze fles en de verpakking eruit zien, alsof je jezelf ermee zou gaan insmeren… Ook de Sherryazijn is echt superlekker in deze salade. Die kun je meestal wel bij een speciaalzaak vinden.

Verder hebben wij met de dames van Wodkawoensdag een heerlijk dag gehad afgelopen zondag. Voor de verjaardag van Maja hadden wij een sloepje gehuurd en hebben we een paar uurtjes op het water doorgebracht. Carla was onze schipper, en heeft echt super goed gevaren. Daarna hadden wij een heerlijk 5-gangen-diner bij de Bistronoom. Ik ben niet zo goed in stilzitten op een boot, sterker nog… Ik vind varen echt stom. Als ik op een boot zit, wil ik er het liefst meteen weer van af. Maar met goed gezelschap (tuuttuuttuut) wat hapjes en drankjes, hou ik het wel een paar uurtjes uit. Carla had heerlijke wraps met zalm gemaakt en wat fruit en meloen met Italiaanse ham. Ik had in de ochtend nog een Tortilla gebakken en wat Italiaanse kaastaartjes gemaakt.

Die zijn redelijk snel gemaakt, gemakkelijk in porties te snijden of als eenhaps-hapje maken en kun je beide koud serveren. Mocht je een keer gaan picknicken of een boottripje gaan maken, deze kan ik aanraden. Ik maak er een Chili-mayonaise bij (ook in 30 seconden klaar). Ik zal dat recept trouwens meteen online zetten, want die is super snel gemaakt, hufterproof en je kunt er alle kanten me op met andere kruiden of specerijen. Dat betekent dat vandaag zowel recept 250 als 251 online gezet worden. Tóch ook wel een reden voor een klein feestje. 🥳

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page