top of page
  • Monique Jansen

Heul veul taart 😋


Ik heb zoveel taartjes gegeten de afgelopen week. Ik had afgelopen zondag geen tijd om het blog te schrijven, en ook die dag een taartje (chocolade-lava) als dessert gegeten. Ik heb zojuist de foto’s van mijn telefoon gehaald en op formaat voor het blog gemaakt, en toen viel het me echt op dat er wel heel veel taartjes waren gegeten deze week. Bij jachthoorn blazen een heerlijke zelfgemaakte taart, bij Wodkawoensdag een lekkere slagroomtaart en vandaag nog een keer een stukje Blondie en een stukje Cheesecake (ik kon niet kiezen…). De vriendin die vandaag jarig is, kan super lekker kokkerellen. Gelukkig is zij ook deels Indo, dus zij snapt het concept “Waarom kiezen…!” Hun pup en de onze hebben vandaag zo ontzettend leuk gespeeld. Haar Terriër en onze Draadhaar spelen wel anders. Die van haar houdt van ren-spelletjes, die van ons van worstelen, maar samen rennen door de tuin was voor iedereen één groot feest.

Als ik zo de foto’s terug kijk, heb ik heel veel leuke dingen gedaan. Trainingen met Fien, mooie wandelingen met de honden, vergaderingen, kokkerellen, verjaardagen vieren, jachthoorn blazen. Voor jachthoorn blazen had ik niet kunnen oefenen. Fien had in mijn lip gehangen met haar scherpe tandjes. Toen ik afgelopen dagen wel weer een beetje kon toeteren, begon Fien mee te janken… Het klonk ook niet al te best moet ik bekennen, dus vanaf nu weer elke dag oefenen. In juni hebben wij met onze jachthoornclubje ons eerstvolgende optreden. (Gelukkig voor ‘eigen publiek'.)

Voor een vriend die 50 is geworden (en daar absoluut niets van wilde weten) hadden wij een etentje geregeld. We zijn afgelopen zondag naar Amsterdam gegaan. Het was iets aan de frisse kant door een dun windje, maar we hebben heerlijk op het terras een wijntje kunnen drinken en daarna lekker gegeten. Wat was het een mooie dag!

Na een vergadering heb ik spulletjes die ik had besteld bij Vivian van Viviamo opgehaald. Nu kan ik weer rillette maken. Ik mag van mezelf niet naar de Sligro. Waar anderen ‘doorslaan’ in kledingwinkels of met bijvoorbeeld zonnebrillen, sla ik door als het om winkels gaat waar voedsel verkocht wordt, en helemaal als het in grote hoeveelheden is verpakt. Ik ben dan in staat met een kar vol en een paar honderd euro verder de winkel te verlaten.

Dus uit zelfbescherming vraag ik aan anderen deze spulletjes voor mij mee te nemen in hun bestelling. Ik bedacht me bij Viviamo dat wij een vriend al een hele tijd niet gezien, nadat wij een afspraak hebben moeten uitstellen. Het was een spontane actie, ik heb bij Vivian een borrelplank besteld voor de volgende dag (dat was vrijdag, voor onze vrijmibo) en die vriend geappt of hij aan wilde schuiven. Gelukkig kon hij en we hebben een hele gezellige borrel gehad met een heerlijke borrelplank. Ook nog even de frituurpan aan, want vette hap is gewoonweg een goede combinatie met alcohol.

Afgelopen week hebben wij Lamsschouder uit de oven gegeten. Die had ik op de barbecue klaar willen maken, maar het was wat frisser geworden, waardoor ik geen zin had de temperatuur in de gaten te houden. Nu is dit een heel makkelijk recept.

Wat voorbereiding betreft ben je in een paar minuten klaar, dan schuif je de schouder in de oven en die doet de rest. Het eindresultaat is een mooi stuk sappig en mals vlees, je eet iets dat je niet elke avond eet, het heeft toch de wow-factor en… als je vlees over hebt, is dat echt super lekker op een verwenbroodje de volgende dag. Mooi hard bolletje, beetje roomboter en rucola, wat van de lamsschouder, nog een likje Dijonaise en wat versgemalen peper en je hebt een overheerlijke lunch.

Er staan nog heel wat foto’s bij de galerij, gewoon van dingen waar je oog op valt en je er aan denkt even een foto van te maken. Zo zat ik bij jachthoorn blazen even buiten en kon ik de pauw en de lammetjes met de knotwilgen en de eendenbroedkorf vastleggen. Gewoon een prachtige polderfoto. Maar ook een jachtvriend die als baan duikt en onder andere bruggen onder water controleert en zo nodig repareert. Hij was nu met zijn werkbus bij een vergadering, en zo heb ik meer een beeld kunnen krijgen bij zijn vakgebied. Die helm is verschrikkelijk zwaar trouwens, zo’n 16 kilo! En na nog zuurstofflessen en extra lood als hij onder water met stroming ook nog eens een slijptol moet gebruiken. Ik vind dat zo leuk om zo ook eens bij beroepen mee te kunnen kijken waar je normaal gesproken niet snel mee in aanraking komt. Enfin, ik ga er een eind aan breien voor vandaag. Ik hoop dat iedereen een hele gezellige Koningsdag heeft gehad, na twee jaar eindelijk weer vrijmarkten en feestjes!!
En deze prachtige tekening krijg ik zojuist van Franz binnen, die heeft hij gemaakt. Wat kan hij toch prachtig tekenen en schilderen!! Franz, dankjewel!!!❤️

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page