Deze taart doet mij in een vleug denken aan Oostenrijk. Daar eet ik altijd graag taart, Nusstorte, maar ook een 'Käsekuchen', Scharzwälder Kirschtorte, Sachertorte... ach... elke taart wel. Waar de Zuid-Duitsers en Tirolers mooie en lekkere taarten kunnen bakken, bakken ze hier net over de grens vaak 'plaatcake'. Ook niet verkeerd, maar daar loop ik niet echt warm voor. (Hoewel de Bienenstich wel weer heel lekker is, dat recept komt ook nog op de site binnenkort.) Ik heb dit recept meermaals gemaakt en steeds weer aanpassingen in aangebracht. Nu is deze taart door de 'ballotagecommissie' van Manege de Morgenstond ( ons Koffie-uurtje) gekomen en goed bevonden om te plaatsen. Los dat het koffie-uurtje zo gezellig is, helpen de dames mij met mijn recepten uitproberen, kijken of het recept duidelijk is uitgeschreven en namen te bedenken voor sommige gerechten en drankjes. Vandaag ontbrak helaas één dame, ik hoop dat zij binnenkort weer aan kan schuiven. Laat je niet afschrikken van de hoeveelheid tekst in het recept. Bij een goede planning valt het allemaal reuze mee. Een taart bakken vergt goede zin en tijd, dus gewoon lekker een keer in een weekend maken.
Dit is een taart zonder olie, boter of meel. Daardoor toch luchtig ondanks de noten.
Comments