top of page
  • Monique Jansen

Guilty pleasure


‘Jij kunt ook niet stoppen met eten…’; zei manlief toen ik al puffend thuiskwam. En dat klopt. Zodra er kaasfondue op het menu staat, blijf ik maar eten. Dan heb ik geen rem en eet ik door totdat de pan leeg is. Vanavond hadden wij met Wodkawoensdag afgesproken te kaasfonduen. Topplan natuurlijk! En wat was het lekker, en gezellig!!! Marjolein was ditmaal de gastvrouw. En wat woont zij leuk! In het centrum van het mooie Woerden. Een huis met een heus torentje. Gekscherend noemde zij zichzelf wel een ‘Kasteelvrouwe’ (door dat torentje op het huis). In de achtertuin werd hard gewerkt aan een mooi buitenverblijf.

Haar tuin heeft een ware ‘schat’, er is nog een kleine boomgaard met veel privacy achter het huis, echt prachtig. Natuurlijk begonnen we met een Prosecco, een Colle del Principe. Die hoort er gewoon bij, bij feestjes. De tafel was mooi gedekt met een katoenen servet, kaarsjes, bloemen en glazen. Als iemand dat heeft gedaan, voel je je al zo welkom! Gezellig eerst geborreld en daarna werd de kaas opgewarmd zodat deze in de fondue-pannen gestort kon worden. Als ik in mijn eentje aan mijn guilty pleasure kaasfondue ga, heb ik alleen een lekker brood met een hele foute kaasfondue gewoon uit een pakje. Maar hier waren Hollandse kazen gebruikt, echt zalig. Ook naast alleen stokbrood, rauwkost en geblancheerde groenten ook gehaktballetjes. Het was zalig. Ik had beloofd het dessert te maken. Dat was de Sticky toffee pudding geworden, om de boel nog even ‘dicht te smeren’. Ook erg lekker, maar iedereen ging rollend naar huis!

Donderdag heb ik met Fien weer hondentraining gehad. We merkten dat ze niet echt geconcentreerd was, en haar kop zat al snel ‘vol’. Dit keer hebben we het daarom maar bij een paar korte opdrachten gehouden. En dat kwam niet helemaal slecht uit. Op de kaai waar wij veelal oefenen werden werkzaamheden uitgevoerd. Daardoor zijn we op het terrein van de boerderij gebleven. Jacqueline had de Parsons mee, en heeft de moederhond nog even een paar apporten laten doen. Dat was ook zo leuk om te zien. Fien heeft de hele weg terug lekker liggen slapen in de kofferbak, wat was ze moe.

Op vrijdag had ik eindelijk weer eens met Simone afgesproken. We hebben met de drie hondjes heerlijk gewandeld bij de Plas, en daarna nog koffie gedronken. Grappig, wij pakken de draad gewoon weer op waar we gebleven waren, en een uur wandelen rondom de Plas is gewoon weg te kort om bij te kletsen. Zaterdag wilde ik aanwaaien bij Kessa. Het was haar verjaardag (gefeliciteerd!!), maar helaas zat zij in quarantaine. Gelukkig niet echt ziek, maar ja, afspreken ging ‘m niet worden. Toen ben ik bij Ank en Franz aangewaaid. Dat was op de heenweg naar Van Seventer in Harderwijk. Daar zou ik een lezing hebben die was georganiseerd door de Jagersnetwerk Diana (Damesjagers). Heerlijk om Franz zijn verraste gezicht te zien!

De lezing ging over nazoek, over schottekens en de do’s en dont’s op de aanschotplek en hoe verder, en werd gegeven door Melanie Heimberger. Zij is jager en gecertificeerd nazoek-specialiste. Deze lezing was niet alleen ontzettend gezellig, maar echt leerzaam. Ik heb hier echt weer veel opgestoken. Daarna nog even bij Elly aangewaaid. Fijn om haar weer even te hebben kunnen knuffelen en bij te kletsen! Vandaag geef ik jou het recept van de Gevulde portobello’s. Deze kun je als hapje, voorafje of als lunchgerecht gebruiken. Maar als je meerdere gasten hebt, of een leuk hapje bij een borrel zoekt, kun je deze maken met champignons in plaats van portobello’s. Dan heb je een leuk éénhaps-hapje. Heb je vegetarische gasten, laat dan het spek en de ham weg, en gebruik dan wat geraspte kaas door de vulling. Veel kokkerelplezier!


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page