top of page
  • Monique Jansen

Genieten van de herfst


De afgelopen dagen stonden in het teken van de herfst. Mijn vriendin en ik zouden een mooie wandeling gaan maken van Natuurmonumenten bij Nationaal Park Veluwezoom. Ik dacht goed voorbereid op pad te gaan. Ik had de route even gauw bekeken, zag ook een plattegrond met uitgestippelde wandelroute en een geschreven tekst. Verrekijkers, broodjes en thee mee voor de lunch tijdens de wandeling. In mijn hoofd zou het een uurtje rijden zijn, met iets meer dan 8 kilometer wandelen ongeveer 2,5 uurtjes lopen en dan rond een uurtje of 4 weer thuis te zijn. Maar ja, je voelt ‘m al aankomen… dat liep iets anders… Bandenspanning moest gecontroleerd worden, het was ruim anderhalf uur rijden, mijn telefoon die offline ging, zonder route en ons beider 'richtingsgevoel', de paddenstoelen die onderweg gefotografeerd moesten worden en een vriendin met een ander looptempo (** door kuitkrampen, maar ook omdat zij van alles en nog wat onderweg ziet) en uiteindelijk mijn rug die ‘er wel klaar mee was’. Maar wat hebben we een lol gehad en mooie dingen onderweg gezien!


Prachtige paddenstoelen, zwammen, runderen en herfstkleuren aan de bomen, en dat moest natuurlijk allemaal op de foto. Onderweg op een omgevallen boomstronk onze lunch genuttigd en daarna onze ‘barre tocht’ voortgezet. Onderweg hebben we nog een wild zwijn gezien. Hij rende hard over een bospad, ik denk dat hij ons al ‘tuuttuuttuut’ hoorde aankomen, want stilletjes rondlopen was er natuurlijk niet bij. Kwart voor 6 kwam ik thuis en ben ik gauw de keuken in gedoken.


Ik had kippendijen en heb daar gauw een curry van gemaakt (daar wordt iedereen hier in huis blij van). Terwijl ik aan het snijden was, kwam manlief thuis en belde oudste zoon dat hij was gestrand in Breukelen. Manlief is hem op gaan halen, en terwijl de curry aan het pruttelen was, had ik daardoor tijd ‘over’ om nog even gauw een pompoensoepje te maken van een flespompoen. En wat een timing, de mannen kwamen thuis en de soep was klaar, de curry mocht nog een kwartiertje langer pruttelen. Ik greep mis met de crème fraîche, en heb daarom kruidenroomkaas in de soep gedaan, ook erg lekker. Die soep was sowieso gemaakt met wat er op moest uit de koelkast en wat ik nog in huis had. Je leest het al, het is een gemakkelijk en vergevingsgezind recept waar je ook erg creatief mee kunt zijn.


Vandaag hebben we heerlijk buiten kunnen rijden met paardrijden. Vanmorgen was het nog waterkoud en erg mistig, maar de zon won aan kracht en eenmaal bij de manege aangekomen was de mist weg. Paardrij- en kokkerelvriendin Carla had voor ons beiden pompoenen gekocht om daarmee een Allerzielen-pompoen (ja, ik weet het, we zijn een dag te laat) te maken. Zij had een heerlijke ragout van kip en pompoen mee met ragoutbakjes en een lekkere caprese-salade, ik had nog wat pompoensoep. Met andere woorden, we hebben samen heerlijk geluncht en hebben daarna de pompoen ‘geslacht’. Ze zijn hartstikke leuk geworden. Carla had nog een super-tip om de pompoen mee uit te hollen, gebruik een ijslepel! Nog even koffie gedronken en daarna nog wat telefoontjes gepleegd, de was gedaan en koken. De Popovers zitten nu in de oven, de ‘ossobucco’ van ossenstaart is al klaar. Het huis geurt naar comfortfood!


Morgen ga ik eindelijk weer een keer naar mijn lieve jachtvriend en aan het einde van de middag mee ‘peuteren’ op de eenden. Maar voordat ik daar naartoe ga, moet ik nog een aantal flessen Sloegin bottelen en heb ik nog 10 kilo Bergamot-citroenen te schillen voor de Limoncello. Deze lading Bergamot is gelukkig wel goed, de vorige waren oud en daardoor bitter. Leuke dingen in het verschiet dus!!
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page