top of page
  • Monique Jansen

Gelukkig negatief


Mijn sociale leven ligt behoorlijk op zijn gat. Maar als de paar dingen die ik dan wel heb afgesproken niet door kunnen gaan, is dat best een beetje zuur. Natuurlijk zijn er erger dingen, maar jammer is het is wel.

Ik kreeg woensdagavond het bericht van een jachtmaat/kokkerelvriend dat hij positief op Corona was getest. Gelukkig milde klachten, maar toch schrikken. Ik was op donderdag bij hem geweest om mijn gekochte megafoon in camo-kleuren te spuiten voor de jacht. We hadden veel buiten gestaan, vaak onze handen gewassen en binnen op voldoende afstand koffie gedronken, maar je weet het nooit... Ik heb meteen de volgende ochtend een afspraak gemaakt om mij te laten testen op Corona. Dat ging gelukkig snel, ik kon diezelfde dag om 14.00 uur al terecht. Er was geen lange wachtrij en ik werd door een zeer vriendelijke dame 'geholpen' met het beruchte nare staafje in mijn keel en in mijn neus. Binnen 48 uur zou de uitslag doorgegeven worden. Enfin, dat betekende in thuisquarantaine de uitslag afwachten en de gemaakte afspraken verzetten.


Ik had op vrijdag een afspraak bij de garage en daar hadden we juist een appeltaart-challenge afgesproken. 'Wie maakt de lekkerste appeltaart'. Ik had de appeltaart op woensdagochtend al uit de vriezer gehaald om deze donderdag af te bakken. Op vrijdag zouden vrienden samen met ons de vrijdagmiddagborrel hebben en op zaterdag zou ik mijn eerste hazenjacht van het jaar hebben. Helaas heb ik dus alles moeten cancelen. Op vrijdagavond om 18.00 uur kreeg ik het verlossende telefoontje: Ik was negatief getest. Omdat ik mij zo goed mogelijk aan de regelgeving omtrent Corona houd, en me gezond voelde, had ik het eigenlijk ook niet verwacht positief getest te zijn. Maar als de uitkomst dan eenmaal wordt doorgegeven dat alles in orde is, is dat wel een opluchting!

Nu ligt het sociale leven van iedereen wel een beetje op z'n gat, dus de vrienden die vrijdag zouden komen borrelen, hadden zaterdag ook niets te doen. Omdat ik mijn koelkast vol had met van alles voor de borrel, hebben we deze kunnen verschuiven naar de zaterdag. Naast allerlei hapjes had ik nog een uiensoep gemaakt en ik had de appeltaart natuurlijk 'over' voor bij de koffie. Mijn vriendin moest erg lachen om het vorige blog, over de (te volle) lade die opgeruimd moest worden... En nu ook weer om de hoeveelheid aan hapjes. Zij is ook 'Indo' en meteen kwamen de afbeeldingen en grapjes over Indo's...

Enfin, het is een héle lange borrel geworden, maar het was ook zo fijn om elkaar eindelijk weer eens te zien. Ik ben niet van het bellen. Ik app liever om dan meteen een afspraak te maken om te lunchen of samen te eten. Dat gebeurt nu niet veel, dus als je elkaar dan eindelijk wel weer ziet, is dat dubbel zo leuk! Vandaag een aantal receptjes van hapjes die ik zaterdag op het borrel-menu had staan. Een Gerookt Makreel-smeersel , een Avocado-crème met Hollandse garnaaltjes en een Helder Tomatensoepje, Gegrilde Aubergine en Rillette van Gans. Je kunt alles van tevoren maken, dan heb je de avond zelf alle tijd om bij te kunnen kletsen.
47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page