top of page
  • Monique Jansen

Geen nieuws is goed nieuws


Oudste zoon is met zijn vriendin aan het reizen in Australië. Het is wel een ‘man’, en laat weinig van zich horen. Als ik dan een appje stuur of alles nog steeds goed gaat, krijg ik gelukkig wel bericht, maar ik moet daar wel om vragen. Gelukkig zijn er nuchtere vrienden om mij heen die dan ook zeggen ‘Joh, geen nieuws is goed nieuws’; En niets is minder waar. Ik app zondagavond nog maar een keer of het nog steeds goed gaat. Ik lees in de ochtend (tijdsverschil) dat het nog steeds goed gaat en ik krijg zelfs een paar foto’s door. Net als ik onder de douche vandaan kom, staat manlief in de badkamer. Of ik de foto’s van Tristan heb gezien. Ik zeg dat ik die gezien heb, maar hij blijft mij aan staan kijken met een bezorgde blik. In de tussentijd blijkt Tristan andere foto’s te hebben gestuurd en mijn man gebeld te hebben. Ze hebben een auto-ongeluk gehad. Er lag olie op de weg, de auto is gaan slippen en in de berm tegen een boom beland. Dat is maar goed ook, want die heeft ervoor gezorgd dat de auto niet het ravijn ingedonderd is. De auto is total loss, maar zij hebben gelukkig niets, op een schram en een beurse arm na. Ik zie de foto’s van het wrak en ik schrik me kapot. Dat had veel gekker af kunnen lopen. Nu blijven ze nog even op de plek waar zij zaten, en gaan over een kleine week naar Sydney om met het vliegtuig naar een volgende bestemming te gaan. Nogmaals, wij zijn héél erg blij dat het zo goed afgelopen is! Heeft de slipcursus die hij samen met manlief had gedaan toch zijn effect gehad.

Maandag kwam jachtvriend Cas aanwaaien om gezellig mee te eten. Dat zorgt, naast kokkerellen, voor wat afleiding. Ik had gauw een soepje gemaakt, wilde sowieso de Makkelijke curry maken en de taart die ik ook op het programma had staan heb ik ook nog even kunnen maken. Het was ontzettend gezellig. Nog een paar potjes Rillette van gans en een potje Spicy hotsauce meegegeven om aan vrienden te geven in Drenthe. Toen Cas de Spicy hotsauce proefde, brak het zweet hem een beetje uit. Maar je moet het ook niet oplepelen, het is de bedoeling deze bij een stukje vlees te eten of bijvoorbeeld door wat mayonaise te roeren, zodat je een lekkere pittige mayonaise krijgt. Helemaal nu het barbecue-seizoen voor de deur staat, kun je lekker vaak gebruik maken van dit lekkere pittige sausje.

Mooie en gezellige dagen beleefd. Met Koningsdag gaan wij altijd met vrienden even de stad in om een terrasje te pakken en ergens een hapje te eten. De ene keer schuiven vrienden die langslopen aan bij ons tafeltje, maar dit keer zijn er geen vrienden gespot en hebben wij gewoon met z’n viertjes kunnen genieten van het weer en elkaar. Vrijdag zijn de hondjes naar de trimsalon geweest voor een ‘grote beurt’. Bij het ophalen staat Soof mij in het raamkozijn op te wachten. Zij is altijd zó blij dat ik haar niet ‘vergeten’ ben op te halen. Ze zien er weer uit als twee nette dames, en ruiken weer naar bloemetjes. Een dag later al niet meer, Soof ging mee op de ganzen en had meerdere moddersloten overgestoken om de ganzen binnen te krijgen, en Fien had bij het uitlaten de Greft meegepakt. Het was weer echt genieten in de polder. Het licht was prachtig, de zon kwam door en de ganzen vlogen nog redelijk. Er waren genoeg hazen te zien, die aan het rammelen waren en Soof op de proef stelden. Op het weiland naast ons waren ze met z’n vijven aan het stoeien en rennen. Als Soof de kans had gekregen, was ze er zeker achteraan gegaan.

Ik heb vanmorgen een mooie stuk vlees uit de vriezer gepakt om later op de dag de barbecue aan te steken en de ribeyes te bereiden. Ik had eigenlijk niet willen koken vandaag, ik was een beetje kookmoe na al het kokkerellen afgelopen week. Maar nu eindelijk het weer het toe laat om buiten te kunnen kokkerellen, maak ik daar graag gebruik van. En kunnen we meteen die Spicy hotsauce gebruiken! Nu al zin in 🌶️🔥.
61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page