top of page
  • Monique Jansen

Ff, gauw gauw, hup hup…

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021


Ik ben best verschrikkelijk… Zei ik nog een paar weken geleden dat mijn kleding was gekrompen in de was (uhhuh), was ik zoeven weer taart aan het bakken voor morgen (voor een vriendin die slecht in haar vel zit, en altijd handig voor de foto’s…) Maar door dat ff, gauw gauw, hup hup lees ik mijn eigen recept te snel en lees erover heen dat de randen weggesneden moeten worden. Voor de smaak zal dat niet heel veel uitmaken, maar het is zo jammer voor het oog. Gelukkig komen er nog schijfjes sinaasappel op, dan zie je de schade niet zo goed. Beter de tijd nemen en in het moment leven in plaats van iets doen terwijl je er alweer aan denkt wat er nog meer moet gebeuren…leerpuntje van mij zal ik maar zeggen.


Terwijl ik door de recepten scroll om de foto’s bij de plaatsen, zie ik de ‘kaasbroodjes’ aan me voorbij komen… Ik schuif nu, terwijl ik dit schrijf, kaasbroodje #2 naar binnen… Stom ook, om aan het blog te werken als je nog niet hebt geluncht. Levensgevaarlijk recept, omdat je altijd de ingrediënten wel in huis hebt, en die dingen in een vloek en een zucht in de oven zitten. Dat is net zoiets als boodschappen doen op een lege maag… Ik vertelde Cas vanmiddag nog, dat ik na alle taarten van afgelopen dagen, nóg een taart ging maken voor de vriendin. Hij herinnerde mij aan de ‘hete was’ en de gekrompen kleding… Ben benieuwd, denk dat als hij van de kaasbroodjes leest, hij zich verslikt in z’n koffie.


Alle gekheid op een stokje, Ik heb vandaag een heel gezond recept voor je online gezet: Terrine van biet en geitenkaas. Dit kun je een dag van tevoren klaar maken als je (en het kan weer!) gasten te eten krijgt. Ook leuk om te maken als zij niet zulke grote vleeseters zijn, of zelfs helemaal geen vlees eten. Supersimpel en het ziet er ook nog eens leuk uit, helemaal als je aan verschillende kleuren bietjes kunt komen. (Denk geel, roze, rode.) Handig als er meer dan 2 personen komen eten, dan heb je het voorafje maar vast klaar. Je hoeft het alleen nog uit de vorm te halen, te snijden en daarna wat op te leuken met wat groen of een bloemetje. Kost weinig tijd om te maken en helemaal geen tijd om het uit te serveren. Geitenkaas en biet is sowieso een supermooie combinatie.


Nog een Jagersweetje: Ik zag vandaag een artikel in de krant (AD 02-06) over het redden van reekalfjes. Veel jagers gaan, voordat een boer gaat maaien, over het weiland (fysiek of met een drone) om te kijken of er reekalfjes zich hebben schuilgehouden in het gras. Een boer op een maaimachine kan onmogelijk zo’n gedrukt kalfje zien liggen in het hoge gras. Een kalf in een hakselaar is echt een verschrikkelijk gezicht, ook voor de boer. Zo’n kalfje wordt dan met een hoop gras in de handen opgepakt en in veiligheid gebracht. Dat gras is om geen mensengeur af te geven aan het reekalf. Moedergeit komt haar jong dan weer oppikken. Helaas in dezelfde krant een stukje over stropers in Heerlen, die op verschrikkelijke wijze reekalfjes en hazen hebben gedood. In de nacht met lampen de dieren verblinden en dan de hazewindhonden er op los laten. Gelukkig is daar nu een stropersnetwerk opgerold.


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page