top of page
  • Monique Jansen

Feest van ons kuiken

Bijgewerkt op: 25 jul. 2022


De afgelopen dagen stonden in het teken van onze oudste zoon. En 21 geworden en afgestudeerd, dat moet natuurlijk gevierd worden. Woensdagavond hebben we dit gevierd bij de Burgemeester met een etentje. Donderdag stond in het teken van kokkerellen voor het feest voor zijn vrienden van vrijdagmiddag en avond. Rond half 3 kwamen de eersten binnen druppelen. Toen was het meeste kookwerk gelukkig gedaan. De rest kwam iets later binnen, de anderen kwamen bij het feest zelf. Tentjes werden opgezet in de tuin, er werd gekletst en ondertussen gegeten. Omdat er een ‘tijdslot’ was, heb ik het mezelf niet te moeilijk gemaakt. Ik had Tomatensoep en Courgettesoep als voorafje, belegde broodjes, Broodjes gefrituurde kippendij en een Entrecôte-portobello-sandwich als hoofdgerecht met als dessert de Pavlova.


Daarna vertrok iedereen op de fiets naar de feestlokatie, alwaar de dj’s ervoor zorgden dat er gedanst kon worden. En wat heeft oudste zoon zich uitgeleefd! Manlief en ik zijn nog even gaan kijken en buurten. Het was een gezellig feest, maar het is niet ‘mijn’ muziekstijl waar ik op los kan gaan. Met Henri heb ik nog een dansje gewaagd, maar daarna heb ik weer met de gasten die buiten stonden gezellig gekletst. Ik wilde het niet te laat maken, de volgende dag hadden wij met de NOJG weer een kleiduiven-schietwedstrijd georganiseerd. De afterparty was bij ons in de tuin, maar daar heb ik niets meer van meegekregen.


Toen ik in de ochtend wakker werd, waren er nog een paar gasten wakker. Daar heb ik even een kop koffie mee gedronken, maar daarna moest ik echt weg om mij richting Ommeren te begeven. Wij hebben een hartstikke gezellige dag gehad met de jagers die zich hadden opgegeven. Met vrienden van vroeger heb ik heerlijk bij kunnen kletsen, en ook met Elly die deze dag georganiseerd had, heb ik een heerlijke ochtend gehad. Rond half 3 in de middag was ik weer thuis, waren alle tentjes en gasten weer huiswaarts en kon ik heel even mijn ogen dichtdoen. In de avond heb ik nog geprobeerd te kokkerellen, maar het was zo’n avond dat alles wat je aanpakte mislukte… Ik had er zo verschrikkelijk de pest in, ik was niet de ‘gezelligste’ op dat moment.


Nu is de Semifreddo wat smaak betreft wel gelukt, maar ik was de helft van de pistache vergeten er doorheen te doen en natuurlijk ook vergeten de foto’s te maken van het ‘bereidingsproces’. Vandaag kwamen vrienden hier bijkletsen en eten. Het was een heerlijke middag en avond. Met deze vrienden is het altijd relaxt en doet iedereen altijd lekker waar hij of zij zin in heeft. Het bbq-pakket van Jilles was een succes! Die kan ik zeker iedereen aanraden. De Semifreddo was ook geslaagd, die zal ik ook eerdaags een keer online zetten. Maar vandaag eerst het recept van de Entrecôte-portobello-sandwich. En lieve Nicole; Welkom bij de Club van 50❤️🥳 !! Fijne week allemaal!!
60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page