top of page
  • Monique Jansen

Feest in Huize Jansen


Beide kuikens waren de afgelopen week jarig. 19 en 21, wat een leeftijden! De één had de Mississippi Mud Pie gekregen, de ander zijn Citroentaart. Dat is de reden waarom ik geen tijd had voor een blog afgelopen woensdag. Op de verjaardag van oudste kuiken is meteen ook de dag dat manlief en ik verkering kregen. Inmiddels 31 jaar geleden. Op zijn verjaardag is het dus altijd dubbel feest. Terwijl ik de recepten zocht, kwam ik weer andere recepten tegen waar (natuurlijk) het water mij weer in de mond liep. Ik moest nog boodschappen doen, en ik had nog lamsschenkels in de vriezer, dus de komende dagen eten we echt lekker! Vandaag de lamsschenkels, die staan nu te pruttelen op het fornuis. Morgen de Enchilada’s, de dag daarna zalm met een frisse witlofsalade en de Risotto met salami en paddenstoelen.

Maar als klap op de vuurpijl heb ik gisteren eendenlever gemarineerd en vandaag gemaakt. Die staat nu af te koelen op het aanrecht, en zal over een uurtje of 2 in de koelkast gezet worden. Eenden- en ganzenlever is mijn guilty pleasure. Ik heb die onlangs bij Loef en Lij als terrine en bij Viviamo gebakken gegeten. Ik heb eendenlever kunnen bestellen, en nu kunnen we thuis genieten van een Terrine. Ik kan niet wachten om daarvan te smullen!!


Fien heeft een rustige week gehad. De training van dinsdag ging niet door, doordat er noodweer was voorspeld. Nu hebben we wel in de tuin en op het veld geoefend. Maar het ‘voorkomen op de fluit’ als zij de bosjes ingedoken is, is een behoorlijke uitdaging. Ze is dan te ver weg om met een werpketting te waarschuwen, en dat heeft zij donders goed in de gaten. Ook heeft ze een gat in de heg met de buurvrouw ontdekt, en is meermaals bij de buuf in de tuin terecht gekomen. Een echte draadhaar… Ze groeit als kool en past inmiddels ook niet meer in haar reisbench. Het gaat me, net als bij ‘mijn kuikens’ veel te snel.

Vandaag het recept van het Broodje Kebab. Die at ik vroeger vaak als ik was gaan stappen in Utrecht. Daarna heb ik het recept een keer opgeschreven en meermaals aangepast. Het luistert ook weer niet heel nauw, en nog steeds als ik dit maak, ben ik weer creatief, snufje van dit, handje van dat. De basis is echter wat in het recept staat. Je moet er wel een beetje tijd voor inrichten, want het vlees laten marineren is wel een must. Plannen dus! Maar als je dit maakt, ben je van plan de barbecue aan te steken, en dat vraagt sowieso een beetje plannen. Toen ik het maakte, bleken de jongens toch niet thuis te eten, en hebben we het vlees dat over was bewaard in de koelkast en een paar dagen laten nog een keer zo’n lekker broodje kunnen eten als lunch. (Er zijn erger dingen 😉)

Woensdag hebben we heerlijk paard gereden, en ondanks een rib die niet goed zat, ging dat beter dan verwacht. Nu voel ik de rib bijna niet meer gelukkig, alleen als ik er op druk. Dat laatste doe ik dus maar niet, dan heb ik er geen last meer van. Ik kon daardoor gisteren met een vriendin heerlijk een buitenrit maken bij The Mill Range in Ede. Ik was daar in 2016 met ons toenmalige groepje Koffieuurtje van de manege geweest. Nu had ik deze prachtige buitenrit als verjaardagscadeau voor mijn 50e gekregen. Ik ben met sommige dingen redelijk onzeker, en bij paardrijden is het mijn angst om te vallen (met mijn rammelbak-rug). Maar wat heb ik genoten van deze heerlijke buitenrit als cadeau in een schitterende omgeving. Ik had een ontzettend braaf paardje, Phoenix, een schimmel. Simone, je had me geen leuker cadeau kunnen geven dan deze buitenrit samen met jou, dankjewel❤️ ! Ik heb nu wel wat spierpijn en voel mijn billen als ik ga zitten, maar het was zo’n prachtige rit. Ik moet die onzekerheid dus ook maar een keer los gaan laten, want ik kan best goed rijden. We zullen gauw nog een keer een rit gaan maken, als het even kan meteen nadat het Lustrumfeest van de WBE geweest is. De dames van Wodkawoensdag zullen vast wel mee willen. Na het rijden hebben we samen, in het kader Western van de buitenrit, bij een Amerikaans georiënteerd restaurantje gegeten. Ik heb te veel dingen gedaan en leuke dingen gezien om over te schrijven, maar zal je een foto-impressie geven.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page