top of page
  • Monique Jansen

Experimenteren


Oudste zoon houdt ook van kokkerellen. Ook hij maakt vaak, net als een van mijn vriendinnen, dingen klaar die ik minder snel zou kiezen. Hij is net zo’n ‘vieze’ eter als ik; Kunnen genieten van een culinair hoogstandje, maar met net zoveel smaak een Whopper met kaas en een Chili Cheese naar binnen werken (waarom kiezen...). Nu kan hij ontzettend lekkere pizza’s maken. Het deeg is hij al twee of drie dagen van tevoren aan het maken. Zijn pizza’s zijn zalig! Nu hadden wij het er gister over dat het wel eens leuk zou zijn een mooie brood te maken. Vandaag hebben we een deeg gemaakt en daarmee gaan we experimenteren. Het wordt vast lekker, maar welk brood met welke rijstijd het uiteindelijk gaat worden… Ik ben benieuwd.


Ik heb al een keer een workshop brood maken gedaan, maar vond de uitkomst wat minder. Het zuurdesembrood was erg compact en zwaar. Ik hou van knapperig en luchtig brood, zoals je dat in Frankrijk kunt eten. Als wij in Parijs zijn, is het sowieso een must om bij Wepler te gaan eten. Een van de oudste restaurants in Parijs aan het Place de Clichy (sinds 1881), waar wij een prachtig plateau Fruits de mer met een heerlijke Pouilly fumee eten en drinken. Ook een rijke foie gras van eend kan ik dan niet overslaan, en de kreeft van Wepler is helemáál orgastisch eten… En voor de lunch een broodje en croissants van Gosselin van de Rue Saint- Honore. Op de weg terug naar huis neem ik daar vandaan ook altijd stokbroden mee. (Om na de afdwaling van Wepler terug te komen op het brood...;-))

Net voor de grens nog even naar een Hypermarché om allerlei lekkers mee naar huis te nemen. Het grootste geheim van een goed brood, is het de tijd geven om te rijzen en te rusten. Oudste zoon en ik weten dus pas over een paar dagen welk deeg nu het lekkerst is geworden. Ik houd je op de hoogte


Vandaag het recept van een Spaghetti Vongole. De vongole moet je even de tijd gunnen om al het zand uit te spuwen. Die doe ik dan een paar uur van tevoren in een grote kom water. Pasta is altijd snel klaar, en helemaal als er vis- of schaaldieren in worden verwerkt. Ik moet bekennen dat ik wel vaker vongole koop met het idee daar een pasta-maaltijd van te maken. Maar op één of andere manier belanden die dan als een soort tapa op ons bord. Lekker met wijn, roomboter en veel knoflook en de saus gedoopt met een goed (daar is 'ie weer) stokbrood. Maar, dit keer heb ik me in kunnen houden en er daadwerkelijk Pasta Vongole van gemaakt. Snel klaar en toch bijzonder, want zo vaak eet je vongole nu ook weer niet. Geniet ervan!
66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page