top of page
  • Monique Jansen

Even bijkletsen

Bijgewerkt op: 12 feb. 2021


De telefoon gaat, net als ik bezig ben het recept van de erwtensoep online te zetten. Chris! Die heb ik al een tijdje niet meer gesproken. Altijd leuk om even met Chris bij te kletsen! Ik heb hem voor het eerst ontmoet in Duitsland. Mee met Cas en nog een aantal junior-jagers. Wij hadden meteen een klik, mede omdat wij beiden weg zijn van hetzelfde merk; Blaser. Vaak reden wij samen naar die Heimat, koffie, broodjes en chocolade mee voor onderweg en genoeg te kletsen. Zo was die lange rit toch in no-time voorbij. De laatste keer dat ik in Duitsland was, was Chris helaas niet mee. Dat was echt raar, de auto parkeren op de plek waar wij normaal gesproken samen uitstapten om naar de hoogzitten te lopen, dat hij er niet bij was. Deze foto was van onze laatste drijfjacht samen. Ook verschrikkelijk veel lol gehad, en helaas ook autopech. We moesten met een leenauto terug naar huis. (Maar wel weer een mooie anekdote om te vertellen.) Ik vertelde van de erwtensoep, en het water liep hem in de mond. (Ook van de Mississippi Mud Pie die ik onlangs had gemaakt, Chris is een echte smulpaap.)


Het is koud buiten! Het vriest dat het kraakt, en de komende nachten blijft het flink vriezen. Dan wil je natuurlijk Erwtensoep eten! Erwtensoep is het lekkerst als het vriest. Als je terug komt van buiten, en vanuit je buik verwarmd wilt worden. Dat, als je deze eet, je je wangen voelt gloeien en je langzaam aan je vingers en je tenen weer gaat voelen. Lekker met een stuk roggebrood dik besmeerd met roomboter en een paar mooie plakken katenspek of Zeeuws spek. Jum! Ik ben speciaal naar 'mijn' Slager gereden om vlees te halen. Daar liggen zulke mooie grote hamschijven in de vitrine (en nog veel meer.... ik ben met een grote zware tas weer naar buiten gegaan)! Om hebberig van te worden... Maar meteen een grote pan, want erwtensoep is goed in te vriezen. Zelf deze soep maken is wel wat meer werk, maar neem van mij aan: Dubbel en dwars waard. En met een keukenmachine is het eigenlijk appeltje-eitje. Het recept staat nu online, zodat je deze nu ook lekker zelf kunt maken. Wel een dezer dagen doen, want vanaf volgende week wordt het weer warmer; En erwtensoep is echt het lekkerst als het buiten echt koud is!!




48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page