top of page
  • Monique Jansen

Eindelijk weer naar een restaurantje


Omdat Berry en ik afgelopen dinsdag 30 jaar ‘verkering’ hadden, zouden wij naar een restaurantje gaan om het te vieren. Ik had al gereserveerd, maar bij tijde van reserveren zouden wij om 20.00 uur huiswaarts moeten keren. Nu was de tijd verruimd, en konden wij tot 22.00 uur blijven. Het was een feest om naar het restaurant toe te gaan, overal in de stad bij de horeca waren de aangepaste terrassen goed gevuld, overal gezellige slingers van lampjes en reuring op straat. Wat was dat lang geleden!


Eenmaal bij restaurant de Woerdenaar aangekomen, werden wij met mondkapjes op, naar onze tafel buiten in de binnentuin begeleid. Aan tafel konden de mondkapjes weer af. Op de kaart staan mooie gerechtjes, en we kunnen niet kiezen… Ik begin met een paar mini-kroketjes met een kerrie-mayonaise, gevolgd door de steak tartaar met brioche en truffel crème, als hoofdgerecht de gegrilde ribeye van het Rietvelder rund (van slagerij Rietveld uit Bodegraven) en om het af te sluiten de boeren hangop met sorbetijs van bloedsinaasappel. Gelukkig namen tafelgenoten andere gerechtjes, zodat ik wel overal een hapje van kon nemen.De salade van vis en de kokossoep waren ook heerlijk! Hoofdgerecht van dorade was ook zalig. Het was één groot feest die avond. Je laten verwennen, heerlijke wijntjes en zalig eten en alleen maar gelach en vrolijkheid om je heen te horen, omdat de versoepelingen waren ingegaan. Dat had ik echt gemist het afgelopen half jaar, maar ja, wie niet…


Slagerij Rietveld werkt met hun eigen runderen, de Rietvelder runderen. Dat ras is Belgisch Blauw, maar er wordt ook gefokt met onder andere een Frans ras, Parthenais. Als je vlees eet, zorg er dan voor dat het een goed leven heeft gehad, dat proef je ook zeker terug in de kwaliteit van het vlees. De foto’s zijn van het vee van de slager. Je kunt zien dat zij trots zijn op hun vee en op wat zij doen


Ik had van een vriendin een paar mooie stengels rabarber uit eigen tuin gekregen. Daar heb ik een rabarbermoes en een Galette met rabarber en aardbeien van gemaakt. Die laatste eten we vanavond als dessert, lekker met wat vanille-ijs en slagroom. Terwijl ik dit schrijf, is het pas 16.15, dus ik moet nog even geduld hebben.


Maar dan kan ik meteen foto’s maken van het eindresultaat en daarna het blog en het recept plaatsen. Nu zie ik dat ik wel weer vergeten ben een takje munt bij het gerechtje te plaatsen… maar daar proef je niets van 😉 Veel kokkerelplezier als je ook aan de slag gaat met rabarber en aardbeien!


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page