top of page
  • Monique Jansen

Een rijk gevulde risotto

Bijgewerkt op: 7 jul. 2022


Vandaag heb ik het recept van Risotto met salami en paddenstoelen voor je online gezet. Het was alweer erg lang geleden dat ik die had gemaakt. Omdat ik door mijn recepten aan het struinen was wat ik zou maken voor de foto’s, kwam ik dit recept tegen en daar kreeg ik trek in. Je denkt misschien dat het veel werk is, maar het valt echt wel mee. Je moet er alleen even bij blijven staan om bouillon toe te voegen en soms weer even door te roeren. Maar per definitie heb je het gerecht met een half uurtje dampend op tafel. Je kunt creatief zijn met het soort paddenstoel of soort worst die je gebruikt. Houd er wel rekening mee dat je de paddenstoelen als eerste bakt, want die hebben de meeste tijd nodig. Nu konden ook eindelijk de mooie risotto borden uit de kelder weer eens gebruikt worden. Ik heb sowieso lekker gekookt de afgelopen dagen, echt comfortfood. (Sorry Cas, ik zal er niet teveel over uitweiden, alleen de foto’s delen 😉.)

Verder heb ik wel een aparte week. Ik ben begonnen met achterstallig poetswerk in en om het huis. Met de honden leek het mij een leuk idee om een keer naar Reeuwijks hout te gaan en daar te wandelen. Soof en Fien vonden de bijna opgedroogde poeltjes die we onderweg tegen kwamen wel erg interessant en het leek hen een leuk en vooral goed idee die eens van dichtbij te besnuffelen… Je wilt niet weten hoe het duo er uitzag nadat ze dit briljante idee hadden uitgevoerd. Gelukkig is er een hondenstrand waar zij zich schoon konden zwemmen, Maar eenmaal schoon kreeg Soof het aan de stok met een Jack Russel. De chemie tussen de 2 Jack Russels en de DSD was niet al te best, dus ik stond al op het punt weg te gaan. Ik hoor geblaf en gegrom en zie dat Soof en de terriër elkaar in de haren gevlogen zijn. Ze duiken de struiken in, ik duik er achteraan. Terwijl ik Soof grijp, wilde de terriër Soof nog wel even de les lezen. Die twee uit elkaar gehaald en het baasje van de Terriër gevraagd even haar hondje te pakken. Soof meteen vast gezet en de honden nagekeken. Beide honden hadden gelukkig niets, geen wond, geen bloed.

Ik daarentegen zat onder de krassen, striemen en een straaltje bloed liep vanuit een wond van mijn eierdop over mijn voorhoofd. De struik bleek een meidoorn, met gemene harde en scherpe stekels. Nadat we nummers hebben uitgewisseld en afgesproken hadden elkaar later even te laten weten hoe het de honden en ons verging, ben ik met mijn honden naar de auto gegaan. Eenmaal thuis heb ik Jacqueline gebeld. Zij geeft jachthondentraining en fokt ook Jack Russel Terriërs en Flat-Coated Retrievers. Ik kon me goed vinden in haar uitleg. Vooral dat het niet alleen de schuld van Soof was. Zo dacht het baasje van de Terriër er gelukkig ook over, ook zij heeft haar excuses aangeboden voor het gedrag van haar hond. En dat heb ik echt als heel prettig ervaren. Het klonk en zag er dus allemaal heel heftig uit, maar het viel gelukkig allemaal heel erg mee.

Overdag nog even boodschappen gedaan voor het voorbereiden alvast voor vrijdag. Omdat de boeren de distributiecentra geblokkeerd hebben, waren er veel lege schappen. Bijzonder om dat in Nederland mee te maken. Ik moest meteen terug denken aan onze reis naar Cuba en een bezoek aan de supermarkt op het eiland. In de avond hondentraining gehad, en op het overzwemmen na, deed Fien het echt heel goed. Wel moeten bij allemaal de puntjes weer even op de i gezet worden met de ‘kom- en de zitfluit’. Maar het was weer een hele gezellige, leerzame en geslaagde avond. Intussen stromen de foto’s binnen van jachtvrienden die een jachttrip naar Namibië maken. Prachtige herten en zwijnen zijn geschoten. Ik ben benieuwd naar hun verhalen. Vanmorgen heerlijk in het weiland paard gereden. Ik had Theo zo goed aan mijn been, het was echt een feestje met hem vanmorgen!

Zo kon ik ook extra letten op mijn leerpunten bij ‘houding en zit’. Daarna hebben we heerlijk buiten de verjaardag van Marian kunnen vieren. Ik heb hier nog wat ramen gelapt en voorbereidingen getroffen voor komende vrijdag. Dan is de jaarlijkse Laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel. Ik heb een leuk menu bedacht met een hoofdgerecht dat ik ook al jaren niet meer heb gemaakt, en daar een serieuze Paellapan voor aangeschaft, deze heeft een diameter van 60 centimeter! Om dat op een wiebelige Paellabrander te doen, vond ik iets te spannend met onze stoute pup, vandaar dat het binnen wordt bereid op vrijdag. Ook de Truffel-cappuccino ga ik maken, want ook daar ontbreken de foto’s nog van. Natuurlijk zal de Pavlova als dessert neergezet gaan worden. De fout om een andere toetje neer te zetten maak ik niet meer! (Wat waren de meiden toen teleurgesteld!) Enfin, morgen dus verder met kokkerellen en voorbereiden en dan kan vrijdagmiddag het feestje beginnen. Ik heb er zin in!!26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page