top of page
  • Monique Jansen

Een lekker soepje vandaag!


Ik had er onlangs weer trek in, Gepofte knoflooksoep. Een romige soep met een heerlijke zachte knoflooksmaak. Zacht omdat de knoflook eerst gepoft wordt voordat deze in de soep wordt verwerkt. Ik was deze een keer aan het maken, de knoflookjes lagen al geruime tijd te poffen in de oven, toen juist een pakketje werd bezorgd. De bezorger vroeg meteen wat ik aan het maken was omdat het zo lekker rook. Een aanrader voor als je eters krijgt, je kunt deze als voorafje in een klein glaasje serveren. Je hebt iets bijzonders, smaakvols en een soepje dat alleen opgewarmd hoeft te worden als je gasten er zijn.

Maandagavond had FBE Utrecht (Fauna Beheer Eenheid, deze regelt het evenwicht tussen de belangen van dieren, bewoners, ondernemers en toeristen door te werken aan beheer van dierenpopulaties en schadebestrijding) een Groen Café georganiseerd met als thema: Ruivangsten in de praktijk. Ik wilde hier graag meer over weten en had mij voor deze bijeenkomst opgegeven. Eenmaal aangekomen op de prachtige locatie in Leusden kwam ik heel veel mensen tegen die ik ken vanuit de jacht, de WBE en ook de NOJG. Leuk om elkaar weer even te treffen. Eerst werden wij allen welkom geheten door de voorzitter van de FBE, waarna de directeur van de FBE vertelde waar zij zoal mee bezig zijn en wat voor dillema’s zij tegenkomen en mee moeten werken. Daarna vertelde Arie den Hertog van Duke Faunabeheer hoe hij in dit bedrijf terecht gekomen is, wat zijn werkzaamheden zijn en hoe hij en zijn team te werk gaan. Want ganzen vangen is, net als jacht, samenwerken. Met meegenomen ganzenveren, foto’s en filmpjes toonde hij hoe hij en zijn team samenwerken met veel rust om zoveel mogelijk ganzen zo rustig mogelijk in een kraal te vangen. Het gaat om veel schade bij boeren, en er kan geen jager op tegen de aantallen ganzen die bemachtigd worden door Duke Faunabeheer binnen het aantal weken van rui. Ik heb weer veel dingen geleerd, dat ganzen met pullen soms wel 10-12 kilometer kunnen lopen, hoe zij broeden en daarna grazen van het sappige gras van de weilanden, ook hoe zij de ganzen in de kraal krijgen en hoe deze gedood worden. Let wel; Dit is geen jacht, maar schadebestrijding. Ik vond het een hele leuke en leerzame avond.

Dinsdagavond hebben we hondentraining gehad aan de lek. Wat is het toch prachtig aan de Lek. Het zou heel heet worden, maar wat temperatuur betreft viel het best tegen en was ik blij dat ik een sjaaltje in de auto had liggen en toch mijn regenjas had meegenomen. Fien heeft heel erg haar best gedaan. Ze is de kleinste en jongste van het stel, maar doet het echt heel erg goed. Aan het eind heeft Jacqueline die ons de les geeft, laten zien hoe je de lange lijn netjes kunt knopen. Ik heb er gelukkig een filmpje van gemaakt, want het is wel een handigheidje dat je moet leren en een aantal malen gedaan moet hebben voordat je het een beetje onder de knie hebt. Fien en ik waren laat thuis, en Fien is daarna doodmoe op de mat in slaap gevallen. Vandaag heb ik even rustig aan gedaan met haar, die maandagen en dinsdagen zijn best intensief voor zo’n jong hondje.

Gisterochtend weer heerlijk paard gereden met daarna een borrel en cappuccino. De honden op het veldje uitgelaten, waar het vanmiddag een gezellige boel was met veel andere hondjes en baasjes. Fien socialiseert op die manier goed en leert dat de ene hond juist wel met haar wil spelen en de ander daar niet op zit te wachten. Soof houdt strak de regie; Fien of andere honden worden door haar gecorrigeerd als het er te fel aan toe gaat. Gistermiddag kreeg ik nog kraamvisite van een lieve vriendin. Zij heeft een aantal weken geleden ook haar hondje helaas moeten laten inslapen. Maar wat was het gezellig om elkaar eindelijk weer te zien!! Soof en Fien zijn ook weer erg verwend door Desiree 🥰. Hier is het best een beetje druk, ik hoop dat ik binnenkort weer eens tijd heb een taart te maken, want dat is alweer lang geleden. Je gaat het zien (en ik ook…)27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page