top of page
  • Monique Jansen

Een borrelhapje en feest over 6 weekjes


Vandaag een recept voor een snelle en lekkere borrelhap. Bijna tijd voor de vrijdagmiddagborrel, en nu heb je nog tijd om de zalm en de kruidenkaas te halen. Het is een röstirondje met wat petrella/kruidenkaas en gerookte zalm. Snel klaar en dat röstirondje is gefrituurd, dat is altijd lekker;-) Het plankje heb ik van Jolande van de NOJG. Dat kregen mijn jachtmaat Franz, die het logo van 'Friendlycooking', heeft gemaakt en ik beiden opgestuurd als presentje. Zó ontzettend lief! Bijna zonde om te gebruiken. Maar wel een feest om hapjes of kaasjes op te presenteren. Steeds als ik de plank pak, denk ik met een grote glimlach aan Jolande!


Maar, ik had nog meer te doen vandaag; Vandaar dat er in de kop 'feest over 6 weekjes' staat. Ik had biologische citroenen besteld en die had ik gisteren opgehaald, 10 kilo. Een jachtmaat was in die Heimat en heeft flessen wodka voor mij meegenomen. In Duitsland is dat een stuk goedkoper dan hier. Tijd om weer eens Limoncello te maken, daar kleeft eigenlijk maar één nadeel aan... Je moet 6 weken geduld hebben... De citroenen geschild en de schillen in grote potten met de wodka en een paar kruidnagels gedaan. De citroenen gehalveerd en daar het sap uit geperst. Daar maak ik weer Lemonade van (onder andere voor de "Laatstevrijdagvoordezomervakantieborrel", de 9e editie is komende vrijdag, zin in!) De rest vries ik in voor een later tijdstip. Ik had ook nog een citroentaart kunnen maken, maar daar ontbreekt nu even de tijd voor. (Recepten van de Lemonade en de citroentaart staan beide bij de recepten.) Enfin, nu 6 weken geduld hebben. Als het zover is, deel ik het met je!


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page