top of page
  • Monique Jansen

Dit blog moet ‘even tussendoor’…


Want ik moet de laatste dingetjes nog inpakken voor morgen. Ik ga weer wat leuks doen namelijk, met vrienden naar Duitsland voor een drijfjacht. Deze is op een militair oefenterrein. In deze plaats ben ik nog niet eerder geweest, wel bij een ander oefenterrein. Als ‘burgermeisje’ zou je daar normaal gesproken nooit komen, maar met jacht kom je op plekken waar je sowieso normaal gesproken niet snel komt of met je auto doorheen kunt rijden.

Ik zou de Geroosterde nootjes meenemen, en die zijn nu aan het uitwasemen op het aanrecht. Ik neem ook een potje rillette mee met wat scrocchi en een zelfgemaakt Sloegin met een vleugje lavendel. Een jager heeft zijn auto om laten bouwen, zodat hij in de kofferbak de ruimte heeft om een kaasfondue te prepareren en heeft zelfs een compleet assortiment aan flessen en glaasjes. Ik zal wel foto’s maken, je weet niet wat je ziet! Als iedereen is aangekomen en is ingecheckt zullen we daarna waarschijnlijk wel op de parkeerplaats bij de auto van Jos verzamelen om daar bij te kunnen kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik moet eerst nog even naar de supermarkt om een aantal dingen te halen, zodat ik het drankje dat ik onlangs in Duitsland heb gedronken na kan maken. Ik heb het recept gekregen, dus ook dat zal hopelijk binnenkort online komen te staan. (Eerst nog even testen met het Wodka-woensdag-proef-panel! 😉)

Vandaag heb ik het recept van de Eendenborst met een sinaasappel-cognacsaus. Een aanrader! Super lekker, snel klaar en echt een feestje om zowel op tafel te zetten als te eten. De frieten had manlief ‘gekookt’. Ik had er nog gauw een Appelmoes bij gemaakt, natuurlijk met goudrenetten, want dat vind ik de lekkerste appels voor de appelmoes of een appeltaart. Er liggen nog appels in de garage, dus als ik weer terug ben, zal ik lekker aan de gang kunnen voor een appeltaart. Ik hoop zondag een mooi blog te kunnen plaatsen met buit. Ach, als je maar iets hebt gezien, dan is het al leuk! En als je überhaupt een kans krijgt, zul je die ene kans ook moeten benutten. Maar het gezelschap waar we mee gaan, is al helemaal top, dus leuke dagen heb ik sowieso in het verschiet. Ik hoorde zojuist dat een van de mannen helaas niet naar die Heimat kan afreizen doordat de klassen van zijn kinderen in quarantaine moeten en zijn dochtertje positief getest is. Echt heel erg jammer dat hij er niet bij kan zijn. Rare tijden…44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page