top of page
  • Monique Jansen

De zomer voorbij…


Terwijl die voor mijn gevoel niet eens begonnen was. Ik merkte het ruim een week geleden al. Het licht veranderde, alles was nat in de ochtend, de geur van de herfst had zijn intrede gedaan. Ook dat we de lampen al vroeg aan moeten doen. Als ik nu met de honden in de ochtend naar het veld loop, zit mijn gezicht meteen onder de spinnenwebben. Ik denk dat de natte zomer ook heel goed geweest is voor de spinnen, ze zijn in groten getale in en om het huis aanwezig. Even voor de duidelijkheid: Ik hou van dieren, maar zodra deze geen of meer dan 4 pootjes hebben, ben ik geen fan! Nou ja, dat is niet helemaal waar. Beesten zonder pootjes vind ik wel leuk, als tasje of als riem…😉Als ik een rondje tuin doe, is ook hier de zomer al voorbij. De Annabellen zijn groen geworden, en gaan al richting de bruintinten. De laatste komkommertjes, paprikaatjes en Black cherry-tomaatjes die ik van mijn vriendin had gekregen, hangen aan de stelen. Mijn zwembadje, waar ik al een weekje of 6 niet in heb kunnen dobberen, ziet er ook treurig ‘zomer-af’ uit. Ik schaar deze zomer maar onder het kopje ‘beetje jammer’.


Afgelopen zaterdag hebben wij met onze ‘high-wine-club’ eindelijk weer eens een gezamenlijke borrel gehad. Maar ook daar had ik een truitje aangetrokken en een omslagdoek meegenomen. Hoewel het onder de heaters goed te doen was, stak er in de avond een dun windje op en had iedereen toch een jas aan. (En toen was het nog zomer!)

Als ik de geluiden om me heen hoor, krijgen we ook geen mooie nazomer. Geplande concerten worden vooralsnog toch weer uitgesteld. Begrijp me niet verkeerd, het weer van deze week is echt niet slecht. Maar een beetje zon op mijn lijf heb ik wel verschrikkelijk gemist.


Als jij nou ook de ‘herfst-blues’ hebt, heb ik wel een leuk receptje voor je vandaag, Nacho’s. Lekker om in het weekend, als het weer echt herfst-weer is, bij het Netflix-bingewatchen te snoepen in plaats van popcorn. In het recept staan zowel de ‘luie-’ alsook de ‘uitsloof’- variant. En als je je helemaal uit wilt sloven, maak dan zelf de Guacemole en de Salsa roja. Veel Netflixplezier alvast!


De uitslag van het borstonderzoek was gelukkig goed, de controle bij de kaakchirurg ook. Maar wel een hondje met oorontsteking, arme Soof.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page