top of page
  • Monique Jansen

De meiden leggen weer!


Na de korte dagen van de herfst en de winter, leggen Sietske en Stella weer eieren. Tenminste, ik denk dat het die twee dames zijn, omdat Atilla al op leeftijd is. Eindelijk kan Soof weer voor mij 'werken'. Zij pakt een ei in haar bek, en brengt dat buitenom naar de keuken. Omdat ze zo zacht in haar bek is, kan dat en blijft het ei heel. Sonny wil ook altijd graag helpen. Hij mocht het ook een keer proberen, maar beet per ongeluk meteen het ei stuk, hij schrok er zelf het meeste van... Als Soof dat ei heel bij de keuken heeft gebracht, krijgt zij altijd een beloning. Daar profiteren Sonny en Suus van mee. Zij krijgen dan ook een snoepje. Ze staan dan met z'n drietjes bij het kookeiland voor 'hun' beloning. Ik hou van dieren, die houden onvoorwaardelijk van je, en hebben geen geheime agenda. Maar ik vind niet alle dieren leuk.

Zo is er afgelopen week een 'reddings-actie' geweest voor een 'rellenkater' hier uit de buurt.

Manlief was vorige week met de honden op het veld. Beide stonden voor, en bleken een kat gezien/geroken te hebben. De honden werden meegenomen naar de andere kant van het veld, zodat Man de kat weg kon jagen. Maar... daar dacht de kater anders over, die wilde Man wel even aanvallen. Er komt nog een hond bij op het veld, en die jaagt de kater de boom in. Onze honden waren toen niet meer te houden, en hebben hondje 3 even mee geholpen. De kat op zo'n 6 meter hoog in de boom. Een dag later zat de kat er nog steeds, en werd de dierenambulance erbij gehaald. Die heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de kater op 12 meter hoogte kwam te zitten, en toen helemaal niet meer uit de boom durfde te komen. Een dag later werd de brandweer ingeschakeld, met als gevolg dat de kater nóg hoger in de boom ging... Toen is er een boomchirurg bij gehaald, en hem is het uiteindelijk gelukt de kater uit de boom te krijgen en aan de eigenaar terug te geven. Fijn dat de kater weer uit de boom is. Maar dit is zo'n beest dat ik niet leuk vind. Eentje die sowieso altijd chagrijnig kijkt, lelijk doet als je in de buurt komt terwijl je gewoon je honden aan het uitlaten bent. Zo eentje die allemaal littekens heeft op z'n bolle kop en nog net niet op de grond spuugt als je er aan komt... Het enige dat ontbrak waren een ooglapje en een houten poot, de papegaai die op z'n schouder zat, heeft hij al opgevreten... Zó één...!


Nu even lekker nieuws! In Malaga hebben wij een paar jaar geleden iets heel lekkers gegeten. Ik had al meermaals geprobeerd het gerechtje na te maken, en nu heb ik het eindelijk zoals ik het wil hebben. Wij hebben het daar met langoustines gegeten, die zijn iets zoeter dan een gamba, maar gamba's zijn beter te verkrijgen en ook hierin ook superlekker. Hierbij het recept voor de Gamba-sigaar met basilicum. Vooral de combi met de Kimchi-mayonaise is echt super! Nu is (bijna) alles uit de frituurpan lekker (behalve spruitjes!). Deze sigaren had ik voor de vrijdagmiddagborrel gemaakt. Ik had besloten die middag 'vette hap' te maken, dus heb ik meteen Vlammetjes en nog Pangsit goreng gemaakt en gefrituurd. De borrel was weer één groot feest. De kinderen vinden het ook een gezellige middag, zij zorgen ervoor dat ze vrijdag thuis zijn. Gezellig!! De vlammetjes en Pangsit is lekker met een kant en klaar gekochte chilisaus ( Je kunt ook de hot-sauce maken, dat is wel net even lekkerder). Maar die Kimchi-mayonaise is echt heerlijk bij de Gamba-sigaar. Als je een staafmixer hebt, is het binnen 30 seconden klaar!! En ontzettend leuk om te zien. En, mocht je een keer de langoustines tegen komen, maak de Sigaren dan een keer met langoustines. Jum!

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page