top of page
  • Monique Jansen

De laatste leuke receptjes voor de Paasdagen


Heerlijk hoor, de tijd en de rust hebben om te kunnen kokkerellen. Het is een beetje plannen met de pup erbij, maar als zij haar slaapjes doet in haar bench, heb ik even mijn handen vrij en kan ik hobbyen nadat ik met Soof heb kunnen spelen of fietsen. Vandaag het recept de Nestjes met ricotta, slagroom en zomerfruit. De bodem en de vulling zijn van tevoren (tot 2 dagen van tevoren zelfs) voor te bereiden, dan hoef je de ‘nestjes’ alleen nog maar op te leuken met slagroom en zomerfruit. Maar je zou ook bijvoorbeeld de Avocado-crème met garnaaltjes, In gin gemarineerde zalm, een Eitje op bladerdeeg of de Toast met garnalenpasta kunnen maken. Uiteindelijk gaat het er om dat je met z’n allen bij elkaar kunt zijn om Pasen te vieren, maar als je dan óók nog eens lekker kunt tafelen, is het helemaal groot feest.

Het weer van de afgelopen dagen was ook groot feest. Heerlijk om buiten te zijn, de natuur te zien ontploffen en overal groen en knoppen die uitkomen te zien. Helaas mag Fien nog niet zo ver lopen, anders was ik zeker met de honden naar de Plas gegaan. Maar het kleine mormel weigert in de draagzak te blijven zitten, had me al bij mijn haren en mijn oor te pakken en maakte allerlei ‘Ninja-bewegingen’ wat ervoor zorgt dat het wandelen naar de plas nog even niet met haar erbij kan. Extra fietsen dus met Soof en de Plas komt binnenkort wel weer. Soof komt niets te kort hoor. Die krijgt extra aandacht als die kleine in haar bench ligt te slapen. Maar van de week mocht ze ook mee op de ganzen en heeft ze weer pret voor 10 gehad. Samen het veld in vindt zij volgens mij het allerleukste om te doen, en ik geniet daar ook met volle teugen van.

Fien had van de week haar tweede ‘jachthondentraining’. De vorige keer was het niet zo’n succes, dus ik ging er met enige reserves naartoe. Maar de les was een stuk leuker omdat ze zo gegroeid is, dat ze nu wel boven het hoge gras kon kijken, het was droog en ze is ook weer een weekje ‘ouder’. De oefeningen hebben we sowieso aangepast. Ze doet het super en leert er weer een hoop bij. Aan het einde van de training was ze wel kapot, en ging ze vast liggen. Ik heb haar maar naar de auto getild. Eenmaal thuis was er weer een nieuw blikje energie open getrokken nadat ze extra voer had gekregen.

Maandag kon ik gelukkig naar de therapeut, want Fien onder andere aan de riem en naast te leren lopen zijn bepaald geen ideale houdingen voor mijn rug. Het was nodig ook, alles zat behoorlijk vast en was aan het zeuren. De therapeut heeft me flink te grazen genomen, maar ik ben er zoveel beter vandaag gekomen dan dat ik er naartoe was gegaan. Het liefst was ik daarna even plat gegaan, maar Soof en ik mochten mee op de ganzen. Een extra pil genomen en een prachtige avond beleefd. In de polder was het schitterend, goed weer, soms even zon en de ganzen vlogen goed. Ik kreeg de vraag dat de ganzen ook wel kuikens zouden hebben. Dat klopt, sommige ganzen hebben al kuikens, maar het ouderpaar en de kuikens vliegen (nog) niet. De ganzen die geschoten worden, zijn alleen de vliegende ganzen. Toen we terug kwamen, hebben we eerst de borsten uit de ganzen gehaald en daarna met z’n allen nog wat gedronken en nagepraat. Soof was doodmoe toen we thuis kwamen. Ze was aan het einde ook nog door een moddersloot gegaan, dus heb ik haar de avond zelf even afgedekt met een handdoek en de volgende ochtend gewassen. De ganzenborsten liggen intussen in de vriezer voor een rillette van gans of ik gerookt ganzenborst.

Fien krijgt steeds meer tanden en kiezen. Dat zal vast jeuken en daardoor kauwt ze op alles wat ze maar kan vinden. Het liefst op mijn onderarm heb ik het idee... Verder is ze verschrikkelijk 'stout', springt op de bank en gaat dan meteen liggen alsof ze daar al een uur ligt. Haar oogwit verraad haar, en ik moet mijn lach inhouden als ze zo schattig kijkt. Maar als ik haar van de bank til, moet ik haar weer uit mijn paardenstaart trekken... Ze daagt Soof vaak uit om te spelen, maar soms gaat het er echt te hard aan toen en moet ik ingrijpen. Dat kleine mormel moet ik dan echt tegenhouden als ik hen uit elkaar heb gehaald terwijl Soof braaf heeft geluisterd en is gestopt met stoeien.


Ik wens je nog een paar mooie dagen en daarna een heel mooi Paasweekend 🐣🥚🥂🍳🌷! Geniet, en ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren met de gerechten die ik in de afgelopen blogs als link erbij gezet heb. Carla, ik wens jou en je gezin een mooie vakantie.37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page