top of page
  • Monique Jansen

De Kerstboom


Altijd weer een terugkomend drama in Huize Jansen, de Kerstboom optuigen. Wat ik vroeger als kind altijd hartstikke leuk vond, vind ik nu een drama. Dozen weer van de achterzolder halen, lampjes er in (gelukkig deden alle lampjes het!) en daarna de linten, ballen en cherubijnen. Maar… hij staat in vol ornaat! En dan… ben ik er ook weer hartstikke blij mee. Die extra lichtjes maken de hele korte decemberdagen een stuk gezelliger!

Een kort blog vandaag, het is al laat en ik vind het wel genoeg geweest voor vandaag. Ik kreeg gisteren een filmpje en de noten door van een muziekstuk dat een aantal van onze Jachthoornblaas-groep morgen wil gaan blazen. Ik kan je vertellen dat oefenen vanavond niet meer gaat lukken (en wat een moeilijk stuk!)!

Vandaag zijn zowel Soof als Fien geplukt, en beide dames zien er weer uit om door een ringetje te halen. Hoewel Fien morgenochtend waarschijnlijk weer slidings zal maken door elke modderplas die er maar te vinden is, maar ach. Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉!

Ik geef je vandaag het recept van een heerlijke Honingtaart. Dit is één van de oudste taarten uit centraal/oost/noord Europa. Het lijkt een moeilijke taart, maar het valt gelukkig reuze mee. Ik maak deze met 6 laagjes, maar eigenlijk zouden dat er meer moeten zijn. Ik ben tevreden met deze 6, dat aantal is voldoende en ziet er ook spectaculair uit. De walnoten voegen nét dat extra smaakje en crunch toe.

Bij Wodka Woensdag van een drankje met Chocolade en Lebkuchen en Lebkuchen genoten. Die had ik meegenomen uit die Heimat. Het was een beetje een rommelige dag, maar wel heel erg gezellig. Morgen, vrijdag en zaterdag zal ik, tussen alle verplichtingen door, proberen een aantal recepten klaar te maken. Hoop dat ik er in elk geval een aantal af zal krijgen en niet zal vergeten foto’s te maken… We gaan het beleven!


36 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page