top of page
  • Monique Jansen

Dagen met een gouden randje

Bijgewerkt op: 22 mei 2023


Na een paar ‘stomme dagen’ heb ik weer zulke mooie dagen beleefd. Eerst heb ik de taart gemaakt die ik al vanaf dat wij met Fien in Duitsland de VJP hadden gelopen, de Donauwelle-taart. Die is zo lekker! Deze bestaat uit 3 lagen. Een vanille-chocoladecake met kersen, dan een heerlijke laag vanilleroom met daarop nog een topping met chocolade. En ja, daardoor kost deze taart iets meer moeite, maar dat is zó de moeite waard! Ik heb de taart meegenomen naar Wodkawoensdag, want de dames wisten al dat de verbeterde versie van deze taart er aan zat te komen. In de zon hebben we genoten van de Donauwelle-taart met de Heesterkanter Limonade die Carla had meegenomen. Woensdag was dus al een zeer geslaagde dag.

Donderdag hadden manlief en ik kaarten voor Depeche Mode in de Ziggo-dome. Die kaarten had ik ruim een half jaar geleden al gekocht. Ik heb er meteen een hotelovernachting aan vastgeplakt. Nu hadden wij een uitje, zonder dat eentje van ons de Bob zou zijn en wij gewoon relaxt een drankje konden drinken en uit konden slapen. Jongste kuiken zou de honden uitlaten, en wij hadden daardoor echt een onbezorgde avond. En wat hebben we genoten! Depeche Mode , helaas in een iets gewijzigde samenstelling, is nog steeds een top-band. Wat kunnen die mannen prachtige muziek maken met heerlijke klanken, echt kippenvel. Na afloop hebben we nog een drankje kunnen drinken met nieuwe vrienden uit Duitsland, Betty en Sven.

De volgende dag hebben we echt rustig aan gedaan, en dat was nodig. Op tijd opgestaan, lekker ontbeten en daarna naar huis gereden om hier rustig aan te doen de hele dag. Beetje de honden uitlaten, even wat eten, weer de hondjes uitlaten, even diep nadenken of ‘bankzaken’. Nog wel even onze inentingen gehaald voor onze vakantiereis, maar verder een heerlijk relaxte dag gehad. Op zondag heb ik het cadeau dat ik van lieve Ank en Franz had gekregen voor mijn verjaardag verzilverd; Een buitenrit bij een stal in Ermelo. Ik had Simone gevraagd of zij zin had mee te gaan en dat zag zij wel zitten. Omdat zij op een camping in Lunteren verblijft, hebben we elkaar onderweg getroffen. Haar man had haar op de afgesproken locatie gebracht en dat was leuk, want dan kon ik hem en hondje Sjors ook nog even gedag zeggen. Bij de stal aangekomen, kregen wij beiden brave paardjes. Ik kreeg een schimmel en Simone een Fries. De rit was heerlijk, we hebben echt genoten samen. Met onze begeleidster Esther, die een ‘spannend’ paard mee had, hebben we met heerlijk weer een mooie rit gemaakt. Nadat we de paarden in de wei hadden gezet, zijn wij doorgereden naar de locatie waar ik een tafeltje voor onze lunch had gereserveerd. Daar hebben we op het terras van elkaar, het prachtige weer en een lekkere lunch kunnen genieten. Nadat we nog even een wandeling hadden gemaakt en ik dacht daslook geplukt te hebben, heb ik Simone in de buurt afgezet zodat zij weer naar de camping kon gaan en ik richting huis.

In de auto heb ik Franz en Ank nog even gebeld en hen verteld dat ik zo heb genoten van het mooie verjaardagscadeau. Toen gauw de kippen nog de ontwormingstabletten gegeven, roomboter uit de koelkast gehaald voor de Daslookboter en onder de douche gesprongen. Wij zouden die avond bij vrienden eten. Omdat ik geen tijd had iets te maken, dacht ik dat het een leuke idee was Daslookboter te maken. Beetje stokbrood mee en een flesje bubbels.

Maar bij het wassen en snijden van het geplukte groen, viel me op dat de bladeren veel harder van structuur waren. Ook ontbrak de geur van daslook. Ik proefde een beetje (echt maar een heel klein beetje!), en het was echt goor.

Toen bedacht ik me dat de bloemen er ook heel anders uit zagen dan die van daslook. Ik heb het gesneden groen weggegooid en van de boter een chilipeper-boter gemaakt. Doet het ook altijd lekker op een stokbroodje. Eenmaal opgezocht bleek ook dat ik geen daslook had geplukt, maar… lelietje-van-dalen, een erg giftig plantje… Maar goed dat ik vaak even proef voordat ik het serveer! We hebben er, gelukkig, wel heel hard om kunnen lachen, en het had gekker kunnen aflopen 😉. Maar heerlijk gegeten bij onze lieve vrienden. Ons volgende tripje stond al vast, maar nu weten we ook waar wij zullen overnachten. Dagen met gouden randjes weer ❤️.
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page