top of page
  • Monique Jansen

Daar is 'ie dan!


De gevulde speculaas. Lekker met veel amandelen die dan mee-geroosterd zijn in de oven en lekker knapperig zijn als de taart is afgekoeld. Ik overdrijf misschien een beetje met zoveel amandelen, maar die zijn zo lekker, en waarom zou je er dan maar een paar bovenop de taart doen...

Net als afgelopen vrijdag. Ik zou vorige week eerder een 'Appeltaart-challenge' gehad hebben met Ruud (en Joost). Omdat ik de uitslag van de Corona-test nog niet binnen had, heb ik deze moeten afzeggen. Ik had wel gevraagd of ze de stukjes appeltaart voor mij wilden invriezen. Er werd gevraagd welke ik dan wilde proeven... Maar waarom kiezen??? Ik was zo brutaal om dat ook te vragen en kreeg daardoor afgelopen vrijdag 2 stukken appeltaart! De taarten van Ruud zijn zalig! Eentje komt uit de oven, de ander is bereid op een Kamado en heeft daardoor een typische rooksmaak. Ik moet zeggen dat de rooksmaak de taart naar een ander level tilt, maar ook dat ik de 'gewone' appeltaart uit de oven nét even lekkerder vind. Over smaak valt niet te twisten. Ik heb hem het recept gevraagd (met custard en abrikoosjes) en zal ook deze een keer online zetten.

Hiernaast een foto van de taart van Ruud, binnenkort eerst het recept van 'mijn' appeltaart. Ruud kan goed bakken in elk geval!


Iets heel anders... Ik was al een hele tijd op zoek naar goede (knie-)kousen voor in mijn laarzen. Ik draag die laarzen elke dag als ik met de honden naar buiten ga, maar ook als ik ga jagen. Al meerdere kousen geprobeerd, maar vaak doordat juist die kousen alleen maar in 'meerdere maten' maten te koop is (39-41) worden die met het dragen toch net te ruim en gaan schuiven op 'ophopen' onder je voeten. Kom ik iemand tegen die juist vertelde sokken te breien voor haar man.

Ik heb haar gevraagd of zij misschien voor mij een paar lange kousen wilde breien en... Dat wilde ze wel proberen. Maten en lengtes werden opgemeten en een paar dagen later had ze deze al klaar!Ik ben nu de trotse eigenaar van deze mooie kniekousen die als gegoten zitten! Ik heb meteen nog een paar besteld, maar dan in een jachtkleur (dus groen of bruin). Superblij met deze mooie en warme kousen! Deze dame is ontzettend creatief met handwerken. Ik wilde dat ik dat kon, maar ik ben daar echt te ongeduldig voor. Zo heb ik op de middelbare school een pop met een figuurzaag moeten maken... Daar heb ik nog steeds trauma's van...Dat &*%%@zaagje dat elke keer brak... en daarna moest er óók nog een truitje voor deze pop gebreid worden. Er waren, doordat ik kennelijk steeds een steek liet vallen, een hoop gaten in ' de trui'... Ik heb dat opgelost door die gaten te maskeren met knopen. Ik kreeg wel een 10 voor het project, omdat ik 'out of the box' had gedacht, maar sindsdien heb ik geen breinaald meer aangeraakt. (En ook geen figuurzaag!)


Ieder zijn ding, ik kan het beter bij kokkerellen houden ;-) Ik zal binnenkort ook de gevulde koeken maken, want de hoeveelheid amandelspijs is voor 2 recepten. Zodra die gemaakt zijn, zet ik het recept met de foto's op de site. Fijne zondag allemaal, en veel bakplezier!28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page