top of page
  • Monique Jansen

Daar is de ooievaar!


Er is een kleine geboortegolf bezig! Cas, de zoon van Eline en Paul is geboren. (Door een filmpje van Eline ben ik de dressuurproef gaan doen.) En ik ken een jachtvriend die héél content zal zijn met zijn naam 😉. Ik heb al een paar foto’s mogen bewonderen van kleine Cas, wat een goed gelukte baby. En vanmorgen vroeg is bij Manege Morgenstond Tiniezelma, merrieveulen van Niezelma, geboren. Ik had al eerder vermeld dat daar een hoop merries drachtig zijn, maar dit veulen was ietsje later verwacht. Bij Wodkawoensdag hadden we de ‘nasleep’ van een eerdere geboortegolf, daar hebben we vandaag twee verjaardagen alvast gevierd. Gerry en Anja zijn morgen jarig, en hebben vandaag alvast getrakteerd. Dubbel feest dus; zowel een heerlijke Monchoutaart als beschuit met muisjes en een Amarula! Ik mocht vandaag op Nicky rijden. Dat is een heel braaf paard, maar wel een beetje groot, ik moest het zadel er bijna op gooien. Ze heeft zich keurig gedragen. Ze heeft door haar grote lijf wel een heel andere gang dan Theo, daar moest ik wel heel erg aan wennen. Maar ook dit is goed gegaan en weer goed voor het ego zeg maar. En vandaag is er nòg een jarige; Ank viert ook haar verjaardag vandaag.

Omdat Fien loops is, kon ik gisteravond niet met haar naar hondentraining. Daarom had ik Soof meegenomen. Die vond het wel erg leuk om samen met de baas de hort op te gaan. Ze deed erg haar best en heeft zelfs nog een paar nieuwe dingen gedaan. Zij is zo relaxt en steady.

Vanavond gaan we naar een bijeenkomst over onze wijk. De groenstroken precies voor ons huis zijn de enige twee die in de gehele wijk niet verbeterd zullen worden. De lelijke jaren ’70 struiken zijn vorige jaar zonder overleg verwijderd. Maar daarvoor in de plaats is een ‘bloemrijk kruidenmengsel’ ingezaaid. Daarover had ik meermaals contact met de gemeente, want als dat mengsel als ‘bloemrijk kruidenmengsel’ aan hen verkocht is, zijn ze mooi belazerd. Het enige dat opkwam was kleefkruid, distels en pispotten. Daarna heeft de gemeente alles een keer laten omploegen en daarna zo gelaten. Intussen zijn de overige groenperken naast onze straat aangepakt en zijn daar mooie planten en struikjes geplant.

Ik had de stille hoop dat onze groenperken ook zouden volgen, maar nee. Toen uiteindelijk alle groenperken in onze straat wel ingeplant werden, maar het groot materieel weer weggehaald werd, heb ik weer navraag gedaan. ‘Nee mevrouw, de groenperken bij u voor de deur zijn ingezaaid met een bloemrijk kruidenmengsel en voor andere beplanting is geen budget’. (Let wel, die lelijke jaren ’70 struiken was niet mooi, maar altijd beter dan het onkruid dat nu groeit.) Dit alles is zonder enig overleg met de bewoners van de straat gegaan, waarbij in sommige perken onder andere prachtige oude rozenstruiken en bomen groeiden. Enfin, we hebben nu een erg lelijk groenperk voor de deur, en omdat het er zo onverzorgd uit ziet, doet geen voorbijganger moeite het niet nog erger te maken. Hondenpoep wordt niet opgeruimd, stoeptegels worden er neergegooid en takkenbossen gedumpt. Ik hoop dat wij straks niet het enige huis in de straat zijn waarvan het groenperk zo verschrikkelijk lelijk en onverzorgd is.

Enfin, een leuke (en lekkere) Vietnamese afsluiter voor vandaag; Het recept van Bánh Xèo (een soort gevulde pannenkoek). Ik heb ‘m een beetje pittiger gemaakt, omdat wij dat lekkerder vinden. Je kunt ‘m natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt. Ik heb de hoeveelheid rode pepers in het recept wel iets verminderd. Wij eten ‘m met iets meer pepers, of met Rawit in de vissaus. Dat vinden wij nog lekkerder, maar die is erg pittig. Het is altijd een feestje als wij dit eten. Het ziet er ook wel spectaculair uit als je dit serveert op een grote plank met die leuke kleine gevulde schaaltjes ernaast. Let wel op, de kurkuma geeft vlekken die er niet gemakkelijk uit gaan. Leg dus even een bakpapiertje of een stuk alufolie op je plank.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page