top of page
  • Monique Jansen

Concert, ziekenbezoekjes en een prachtige ochtend

Bijgewerkt op: 5 aug. 2022


Zondag lazen wij op teletekst dat het concert van Pearl Jam van de zondagavond gecanceld was. Er zou geen nieuwe datum gepland worden en bezoekers zouden hun geld teruggestort krijgen. Nu hadden manlief en ik al 2 jaar geleden kaarten besteld voor een van hun concerten, en deze waren door Corona al twee keer verzet. Afgelopen maandag zou ons concert plaats hebben. En, gelukkig voor ons, ging dit concert wel door. Op naar de Ziggodome en van echt een goed concert genoten. Helaas zongen ze mijn lievelingsnummer niet (Black), maar het was echt één groot feest. Het publiek was gemêleerd, van 9-jarigen tot bezoekers ver in de 70. Dat geeft wel een beetje aan hoe veelzijdig hun muziek en hoe groot de schare fans is.

Dinsdagavond was de eerste hondentraining die de weken daarvoor ook gecanceld was door de hitte. In de avonden was het meer dan 25 graden, en dan is het echt te heet voor de hondjes om te werken, maar ook voor de baasjes zou het veel te warm geweest zijn. Ik had er verschrikkelijk veel zin in om met Fien weer aan het werk te gaan. Fien vond het ook super om weer eens alleen met haar baasje de hort op te gaan. Wat deed ze het goed, ze heeft nu geleerd dat ‘inspringen’ niet de bedoeling is, en ook niet loont. Ze doet het zo goed, dan voel je je echt een trots baasje.

Woensdag was het eerste ziekenbezoek. Op naar Drenthe. Omdat boze boeren snelwegen geblokkeerd hadden met mest, (asbest-)afval, puin en brandende hooibalen, waren veel wegen overbelast en heb ik een alternatieve route gereden naar Drenthe.

Prachtig hoor, de polders, maar ik was daardoor wel veel meer reistijd kwijt dan normaal. Ik ben echt pro-boer, maar zulke acties gaan ook mij veel te ver. Cas was eindelijk een paar dagen uit het ziekenhuis. Of we even naar zijn jachtveld konden rijden, natuurlijk doen we dat! Daarna naar preparateur Jeroen doorgereden. Daar heb ik mijn ree gebracht om door Jeroen op te laten zetten. Jeroen was nu weer bezig met het prepareren van speciale bokken uit Afrika. Hij kan dat echt goed, plooien in de huid, mooie ogen erin, prachtig gewoon. Ik merkte dat Cas het allemaal gezellig vond, maar ook best moe begon te worden. Nadat we nog even een taartje met koffie hadden genuttigd, ben ik huiswaarts gegaan. Tja, om daarna nog een blog te schrijven, daar had ik niet zo’n zin meer in.

Op donderdag ben ik met oudste zoon bij zijn oude oppas geweest. Zij is onlangs verhuisd naar een verzorgingshuis. Deze was tegenover de school waar zij en ik beiden werkzaam geweest zijn. Het was wel even sneu, want er was iemand tegen haar aangereden met zijn elektrische stoel en daardoor heeft zij haar heup waarschijnlijk gekneusd. Er zullen in elk geval foto’s van gemaakt moeten worden, en daardoor lag zij op bed. Het was fijn haar weer te zien en zij vond het geweldig dat haar oude oppaskind even bij haar aan kwam waaien. Na het bezoek was het lunchtijd en hebben wij een bakje kibbeling gehaald bij de visboer waar oud-collega en vriend Aad en ik vroeger één keer in de week gebakken kibbeling haalden. Die hebben we in het Rosarium opgegeten en daarna naar huis. In de avond had ik een etentje staan bij een vriendin. Met haar is het altijd gezellig. Mijn mannen hoefden alleen een curry op te warmen en de rijstkoker aan te zetten. Bij Andrea heb ik een heerlijk soepje en een lekkere vismaaltijd uit de oven gegeten. Maar eerst hebben we genoten van heerlijke hapjes en een wijntje. Wat was het relaxt voor ons, maar voor haar dochter was het allemaal even wat minder. Zij had een paar weken met haar vriend doorgebracht in zijn thuisland, en was die avond aan haar terugreis begonnen met 2 keer een overstap. Gelukkig is ze heelhuids thuis nu, maar dat arme kind zal doodop geweest zijn.

Op vrijdag zijn wij ons weekend begonnen met de tijdens Coronatijd ingevoerde vrijdagmiddagborrel. Vriendin van oudste zoon is ook aan komen waaien, en zelfs beide zonen waren thuis. Het was hartstikke gezellig. Ik heb het niet laat gemaakt, want de volgende ochtend moest ik om 03.30 eruit. Ik mocht mee op de ganzen en de duiven. Het vloog heel goed, maar helaas vaak te ver weg van ons. We hebben wel een paar ganzen en duiven kunnen bemachtigen. Die liggen nu in de koeling om uit elkaar gehaald te worden. Helaas zag ik een greppel niet en maakte ik daardoor een misstap waar ik nu nog last van heb. Alles doet me zeer. Ik hoop dat het morgen beter gaat, want ik voel me nu een beetje gehandicapt.

Nu hadden we ook nog een etentje ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder. Het was me 'het weekje wel', zeg maar. Ik geef je vandaag het recept van een Semifreddo, en dan eentje zonder eieren. Een leuk nagerecht dat je een dag van tevoren al klaar kunt maken. Altijd handig als je niet in de keuken wilt staan op de dag dat vrienden komen eten en het prachtig weer is. Een ideaal zomergerecht of na een barbecue. In het gerecht staan een aantal andere ingrediënten die je zou kunnen gebruiken, met andere woorden, het is een hufterproof recept dat je steeds aan kunt passen naar waar je op dat moment zin in hebt of in huis hebt. Geniet ervan!!


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page