top of page
  • Monique Jansen

Comfortfood


Als je krijgt te horen dat de maatregelen wéér aangescherpt worden door het aantal besmettingen met Covid-19, dan heb je gewoon comfort-food nodig! De herfstvakantie is intussen begonnen, maar er even tussenuit voelt niet goed. We blijven thuis en proberen er maar het beste van te maken. Bij comfortfood denk ik aan taarten die al walmend afkoelen op het aanrecht. De jongens, vriendin en vrienden die hier aanwaaien en delen met wat ik heb gemaakt. Ik ben erg blij dat die aanwaaien, dan heb ik weer een goede reden om in een grote pan te kunnen roeren en het huis te vullen met lekkere luchtjes. Dit keer onder andere Ossobucco, dat is pas écht comfortfood! Dat pruttelt een uurtje of 4 op het fornuis, en als het klaar is, de saus lekker dopen met een goed stokbrood van de bakker! De gebruikte foto is misschien niet de meest representatieve voor het gerecht, maar neem van mij aan: dit wil je echt eten!!!


Ook een pruimentaart stond in de planning om te verbeteren van het recept, zodat het minder nat zou zijn en de bodem lekker knapperig zou blijven. Ik had van koffieuurtje-vriendin Carla een goede tip gekregen, en dat werkte super! Dat bleek uit een oud familie-recept te komen van haar schoonmoeder voor een kersenvlaai. Binnenkort dus het recept voor deze taart.Fudge met pistache stond niet in de planning, maar ik mocht mee op de kauwtjes, kraaien, eenden en ganzen. Het was weer een schitterende dag in de polder, met droog weer, genoeg kansen (en die ook benut), mooie luchten en een heerlijke lunch in de koeienstal. Ik had geen zin om een cake te bakken voor bij de koffie. Dat werd daarom fudge. Dan heb ik meteen een paar potjes met deze zoete traktatie kunnen vullen, en kan ik weer een potje meenemen voor een jachtmaat die een beetje met zijn lijf aan het kwakkelen is. Chocolade helpt altijd in barre tijden! Ook een knolselderijsoepje om lekker warm te worden na zo'n hele dag in de polder.


Die soep is echt in no-time gemaakt en verwarmt je vanuit je buik hup zó naar je rug en wangen! Dat kokkerellen is hartstikke leuk, vooral omdat ik wel alle recepten heb, maar het ontbreekt nog aan foto's van deze recepten. Ik maak dus steeds iets klaar en dan... vergeet ik weer om foto's te maken, lekker slim...Maar, ik heb nog genoeg van de soep, dus zometeen nieuwe ronde, nieuwe kansen ;-) Zodra de foto' s gelukt zijn, zal ik die op de site erbij zetten. Dan kun je die zelf ook maken en jezelf verwarmen met de koude avonden die voorspeld zijn voor de komende week. (Vandaar dat er ook nog geen foto is van de Ossobucco die gegarneerd is met peterselie...)


Maar ik heb nog meer leuks gedaan! In juli had ik een nieuw brouwsel in een pot gedaan met koffieboontjes. Dat was nu klaar en kon worden gebotteld. Dat zijn deze flessen koffielikeur geworden. Ik heb twee soorten, de 'Zoethouder' met koffieboontjes, nootmuskaat en kardemon en de 'Koffieleut' met koffieboontjes en kaneel. Die moesten natuurlijk even geproefd worden om te bedenken welke naam daar nu leuk bij zou passen op het etiket. Ik heb minder suiker gebruikt dan bij koffielikeur die je in de winkel koopt. Die vind ik namelijk vaak te zoet. Meteen een nieuwe pot gevuld met een nieuw probeersel, rozenknopjes. Die zal over drie maanden klaar zijn. Ik ben benieuwd. Fijne vakantie! Ik houd je op de hoogte met de recepten!50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page