top of page
  • Monique Jansen

Chocolade helpt altijd!


In deze donkere, zowel letterlijk als figuurlijk, dagen zul je zelf de slingers op moeten hangen. Dat is sowieso mijn motto. En niets werkt beter tegen de Winterdip dan chocolade. Een chocolade-overkill zelfs: Warme chocolademelk met slagroom en een paar marshmallows en een lekkere scheut Havana Club Anejo Especial (daar is 'ie weer ;-)) Met (om het feest helemáál compleet te maken) een


Die brownies zijn in no-time klaar. En niet denken dat je de fudge dan maar over moet slaan. Dat kan natuurlijk wel, maar neem even de tijd om die ook te maken. Je zult zien dat je dat verwen-moment van die smeuïge fudge echt verdient op zo'n Winterdip-dag!

Dan heb je niet alleen de slingers, maar óók het ballonnen-effect!


Gisteravond moest ik even gniffelen... Door Corona is ook het jachthoorn blazen op een laag pitje komen te staan. Nu krijgen we sinds een paar weken elke zaterdag online les. Ik ben nu weer trouw aan het oefenen. De ene keer gaat mij dat beter af dan de andere keer. Ik probeer drie keer per week een minuutje of 10 te oefenen. Dat doe ik in de werkkamer. Manlief zat daar van de week naast mij verzonken in code, toen ik mijn eerste (valse...) toon uit de jachthoorn perste... Hij had zich er niet op voorbereid dat ik zou gaan toeteren en viel bijna van zijn stoel. Heel flauw... maar ik kwam niet meer bij.

Oefening baart kunst, maar of ik dat jachthoorn blazen ooit goed onder de knie ga krijgen... Het is dat wij daar zo'n gezellige groep hebben, anders was ik er allang mee opgehouden. Dat is voor mij altijd wel belangrijk; Niet alleen iets doen wat je leuk vindt, maar de groepssamenstelling is voor mij net zo belangrijk. Je 'senang' voelen bij de mensen met wie je iets doet. Dus: Dank lieve toeteraars, paardrij-dames, kokkerel-vrienden, voetbalmoeders, Otterlo-club, borrelvriendinnen, jachtvrienden en wandelvriendinnen. Straks, met het nieuwe normaal, weer gauw afspreken!!!
74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page