top of page
  • Monique Jansen

Borrel, wandeling en fair


Prachtige dagen heb ik gehad. En zoveel leuke dingen gedaan, dat het blog er op woensdag bij ingeschoten is. Ik heb op maandag een prachtige wandeling gemaakt met Carla en de hondjes. Onderweg zijn we veel mooie bloemen tegengekomen. Carla weet daar meer van af dan ik, dus onderweg heb ik nog een lesje bloemen herkennen gehad. De hondjes vermaakten zich prima, en smulden met ons samen van de rijpe bramen die aan de struiken groeiden. Op dinsdag heb ik veel in de keuken gestaan. Eerst met de honden bij het sportpark gewandeld.

Het leek op sommige plekken wel herfst. Bomen die veel blad verloren hadden om zichzelf in stand te kunnen houden. Ook de rivierkreeftjes waren veel te zien. Als de honden en ik er aan kwamen lopen, gingen zij heel dreigend groot maken door met hun scharen en voorpootjes hoog te gaan staan. Eentje heeft het niet overleefd. Soof snuffelde en het kreeftje greep haar in haar baard. Soof schudde met haar kop en het beestje liet los, maar overleefde de poot die Soof daarna op hem legde niet. Op woensdag zou de eerste paardrijles weer gegeven worden na de zomerstop, en in de middag hadden we hier een borrel met dezelfde groep. Helaas waren we niet voltallig, maar dat is sowieso lastig met zoveel dames.

Gelukkig hebben we bij de les rustig aan gedaan. Zowel voor de paarden als voor de amazones was dat heel erg prettig. Het was een beetje regenachtig deze dag, maar behoorlijk benauwd en iedereen moest een beetje op gang komen na de weken vrijaf. Ik heb geen koffie gedronken, maar ben na het verzorgen van Theo meteen naar huis gegaan voor de laatste boodschapjes en de laatste handelingen voor de gerechtjes die ik had bedacht. Er is één dame die geen vlees eet, maar wel vis. Ik heb daarom een paar hapjes met vis, het Gerookte forel/komkommer-hapje met wasabicreme en het Röstirondje met gerookte zalm, bereid die het altijd ‘goed doen’ als ik die serveer.

De andere gerechtjes, een Kaassoepje en een Kaasbroodje heb ik met groentebouillon bereid in plaats van kippenbouillon. Carla had nog een heerlijke quiche gemaakt met broccoli en geitenkaas. Er was ook een salade met gerookte reebout met wat vijgen, voor Daan had ik in plaats van ree een beetje feta bij de salade gebruikt. De Kipkluifjes (die had ik nog gauw gekocht, ik dacht weer eens ‘te weinig’ te hebben) was eigenlijk het enige waar Daan niet van kon smullen. Ik was blij dat eigenlijk (bijna) alles weer was gelukt en opgegaan is. De vulling van de kaasbroodjes was gaan ‘lopen’, omdat het bladerdeeg te warm geworden was om te vouwen. Qua smaak was het nog goed, alleen jammer dat de kaasvulling op de bakplaat lag in plaats van in het broodje. We hebben gezellig lang na kunnen tafelen, het was weer één groot feest om samen te zijn.

Donderdag was ook weer de eerste Jachthoornblaas-les. Ook hier was het voor iedereen weer even wennen om te blazen, de juiste lippenstand te maken voor de juiste toon en sowieso zo lang te blazen na toch wel een hele tijd niet geoefend te hebben. Hartstikke leuke avond gehad, en gelukkig duurt het minder lang dan ‘vroeger’ om toch de juiste toon uit de hoorn te krijgen.

Op vrijdag ben ik met een vriendin bij de Landgoedfair in Beesd geweest bij Landgoed Marienwaerdt. Door Corona heeft deze een paar jaar geen doorgang kunnen hebben, maar nu eindelijk weer wel. Hier heb ik nog een paar mooie spulletjes op de kop kunnen tikken.

Ik hou niet van winkelen of slenteren, maar deze dag bij zo’n mooie fair juist wel. Ik kwam er pas deze week achter dat de Landgoedfair deze dagen was, maar heb gelukkig een vriendin kunnen vinden die vrij heeft kunnen regelen deze dag. Tuuttuuttuut al slenterend langs alle kraampjes, het was echt zó gezellig. Zo heb ik voor onze voordeur deze prachtige Levensboom aangeschaft dat is gemaakt van een oud olievat door een Haïtiaanse kunstenaar. Het verhaal achter deze Levensboom, en ook de kunstwerken die verkocht worden met een goed verhaal, staan op Aramusgifts.nl Op tijd terug voor de vrijdagmiddagborrel en ook zoonlief is veilig terug van zijn vakantie met vrienden in Polen. Die waren doodop na een reis van bijna 14 uur. (Maar zaterdag om 6.30 op weg naar het volgende festival... jeugd...)

Zaterdag ging de wekker erg vroeg, 04.00 uur. Ik mocht mee op de ganzen en de eenden (de jacht op de eenden is vanaf 15 augustus geopend) en ik mocht vrienden uitnodigen. Ik heb nu eindelijk iemand uit kunnen nodigen waar ik al meermaals was uitgenodigd. Helaas vlogen de ganzen slecht, en al helemaal niet over onze hutjes, maar we hebben wel een paar eendjes kunnen bemachtigen. Die liggen nu klaar voor een rillette van eend. Inmiddels heeft Renee, die bezig was een appartement te maken voor gevluchte Oekraïners, het appartement helemaal klaar gekregen. Het is echt prachtig geworden! Ik heb deze zaterdag niet zo heel veel meer gedaan, ik was doodmoe van alle korte nachtjes die ik tegenwoordig heb die bij ‘mijn leeftijd horen’, en naast alle leuke dingen die ik schrijf, zet ik eigenlijk niets van de andere verplichtingen, werkzaamheden en ‘moetjes’ online. Maar het waren echt drukke dagen. Vandaag hebben we weer iets leuks, dan hebben we een nieuwe reden voor een borrel met vrienden; De ‘K@#%&*t, de vakantie is weer voorbij borrel’. Iedereen neemt dan een hapje met een bijpassende wijn mee. Ik hoef nu alleen nog de croutons te maken, de rest is samenstellen. Ik hoef dus niet te koken vanavond, maar weet wel zeker dat ik vanmiddag en vanavond allemaal lekkere hapjes zal eten.

En ik vergeet bijna het recept…hahaha, op mijn kookblog. Vandaag geef ik jou het recept van een Snelle knoflooksoep met crouton en gepocheerd ei. Dit is echt superlekker, snel gemaakt en ook een hufterproof-recept als je de ‘luie-wijven-versie’ van het gepocheerde ei gebruikt. Je waant je met dit recept al snel in Mediterraanse sferen. Heel smaakvol en binnen no time heb je deze gemaakt. Het is echt een opkikker als je geen zin hebt uitgebreid te koken en het eigenlijk te warm is om te koken. Echt, probeer deze, ik kan ‘m echt aanraden.68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page