top of page
  • Monique Jansen

Bloemenpracht en een tomaatje


De afgelopen dagen heb ik veel van bloemen kunnen genieten. Iets verderop aan de Oude Rijn staan twee schitterende Magnolia-bomen die elk jaar vol met prachtige bloemen staan rond deze periode. Elk jaar rij ik daar aan voorbij en kan echt genieten van de bloemenpracht van deze bomen. Ik denk dat deze bomen ook echt al oud zijn, gezien hun omvang. Ze staan bij een oud theehuisje langs de rivier dat vroeger bij een mooi herenhuis hoorde. Nu fietste ik met Soof voorbij, en had er eindelijk aan gedacht mijn telefoon mee te nemen om de bloemen vast te kunnen leggen. 3 Muskuseenden vonden het kennelijk ook wel een mooie stek, die waren nieuwsgierig aan het kijken wat ik daar aan het doen was. De andere bloemen waar ik zo van geniet, heb ik van een vriendin gekregen. Een prachtige bos! Maar ook een bloemetje op de taart toen ik bij mijn vriendin was van de week. Zij heeft groene vingers en kan echt genieten van tuinieren. Zij versiert haar taarten altijd met mooie en lieve bloemetjes.


Dat probeer ik door haar ook te doen, door die kleine finishing touch je gerechtje nog meer cachet te geven, hoewel zij daar veel beter in is dan ik. Ik had een potje Chocolade-pistache fudge voor haar meegenomen. Dat is snel gemaakt, en niet alleen lekker om zelf op te peuzelen, maar het geeft ook super leuk weg als cadeautje. Ik maak het wel vaker als ik weet dat ik bij iemand op de koffie ga. Maar ik heb het ook een keer gemaakt om vriendinnen te verrassen tijdens de Lockdown, gewoon om te laten weten dat ik hen mis en aan hen denk. Een kleine moeite met heel veel plezier! En als vriendinnen dan blij zijn met zo’n kleine attentie, is je dag weer helemaal goed! Geven is zó leuk en dankbaar om te doen! Ik ben wat minder goed in ‘ontvangen’, maar als er dan een vriendin voor de deur staat met een tomatenplantje, en mij één van de zeven plantjes gunt, word ik daar helemaal warm van.

Gisteravond hebben wij mogen genieten van een 7 gangen proeverijtje. Dit was georganiseerd door Cinema Culinair. Je kon de maaltijden ophalen of laten bezorgen. De insteek is, dat je naar een gekozen film kijkt en een aantal gerechtjes die in de film worden gegeten, thuis afbakt en nuttigt. Een ontzettend leuk concept, en het was echt heel erg leuk om te kijken, te doen en te eten. Het waren kleine hapjes, kostte weinig tijd om de gerechtjes af te maken en de kinderen met aanhang deden gezellig mee. De hapjes waren zalig, maar wat er echt met kop en schouders boven uit stak was het gerechtje van een Coquille met een saffraan saus en een crumble van panko met pancetta. Ik ga dat zeker een keer proberen zelf te maken, de combinatie was echt zalig!


Nu ga ik van het weer genieten, wat een schitterende dag vandaag. Eigenlijk had ik de winterkleding naar de bovenste planken van mijn kast moeten verhuizen, en de zomerkleding naar beneden. Maar dat komt van de week wel, aangezien het de komende dagen minder mooi wordt dan vandaag.75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page