top of page
  • Monique Jansen

Beetje brak


Gisteravond hebben we een gezellige borrel gehad. Je hebt wel eens van die avonden die eindigen met muziek uit de playlist met muziek van vroegah. Ik krijg dan waarschuwingen van manlief dat ik nummers tot het einde moet laten spelen, en niet steeds een ander nummer moet starten terwijl we pas halverwege een liedje zijn. Met nummers van ‘Oh ja’, en ‘ken je deze nog’. Je bent dan meteen weer terug in de tijd. Waar je was, of dat je (ik dan…) met je borstel als microfoon stond mee te zingen in je kamer voordat je naar de disco ging.

Ik had een paar lekkere hapjes voor bij de borrel gemaakt, Geitenkaas-honingvierkantjes, mini-kaasbroodjes, een Rillette van makreel en mijn Blue-cheese-dip. Natuurlijk een paar stukken kaas met wat noten en druiven, schijfjes fuet en wat smeersels. Het was ontzettend gezellig en we hebben tot in de kleine uurtjes buiten gezeten. Maar ik ben daardoor vandaag wel een beetje brak. Tot in de kleine uurtjes doorgaan, gaat me slechter af dan toen.

Ik heb vandaag twee nieuwe recepten online gezet. Deze had ik onlangs gemaakt. Beide zijn gefrituurd, en mijn motto dat alles dat uit de frituurpan lekker is (behalve spruitjes 😉) gaat hier zeker op! De Gefrituurde aubergine met ahornsiroop is geïnspireerd op het hapje dat manlief en ik in een tapasbar voorgeschoteld kregen toen wij een wijntje bestelden. Wij waren voor het eerst samen naar Andalusië gegaan, inmiddels alweer heel wat jaartjes geleden. In een barretje met tl-verlichting, zware Spaanse stoelen en een drukte van jewelste met alleen maar Spanjaarden. Wat hebben we toen een leuke avond gehad, en wat een heerlijke tapa's kregen wij daar als we weer een wijntje bestelden. Het andere hapje dat ik online heb gezet zijn mijn Crispy kippenvleugeltjes.

Ik heb sinds donderdag weer wielen! Kan ik eindelijk weer gaan en staan zonder afhankelijk te zijn van anderen. Ik ben vrijdag meteen met de honden naar Reeuwijk geweest en heb daar heerlijk met de honden gewandeld en onderwijl de honden nog allerlei (zoek-) opdrachten laten doen. Komende week zit best vol met allerlei leuke dingen, dus dat de auto nu op de oprit klaar voor gebruik staat, komt heel goed uit. Ik moet wel erg wennen aan alle nieuwe knoppen en de plekken waar die zitten, net als aan de lengte en breedte van Satine (zo heet ze). Ik heb intussen wel al mijn spulletjes in de auto gedaan, heel fijn om van alles weer bijdehand te hebben.

Op de foto's een aantal dingen die ik heb gegeten van de week, een stoute brutale kip die dacht mee te mogen happen, Fien die altijd op mijn voet gaat liggen als ik aan het werk ben of in de keuken sta en de gemeentetuin die 'mooi' gemaakt is door de medewerkers van de gemeente. (Daar zijn we nog steeds met de gemeente mee bezig, om die perken er weer toonbaar uit te laten zien zonder het ingezaaide 'bloemrijke kruidenmengsel'.)

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page