top of page
  • Monique Jansen

Alweer 18 jaar geleden...


Toen waren we in Toscane. Oudste zoon was net 1 jaar geworden. We hadden twee weken vakantie, en hebben toen twee keer een week in de streek bij een agriturismo-boerderijtje gelogeerd. Het enige dat toen jammer was, was dat de boerderijtjes overal ver weg van waren. In de avond ergens een hapje eten, ging lastig met een kindje van 1 jaar. We hebben dat toen opgelost door in de ochtend tripjes te maken en daarna een goede lunch ergens te nuttigen. Daar heb ik een aantal ideetjes voor recepten opgedaan, waaronder een mooie Crostini met kippenlever en Polpette met Risoni. Beide recepten worden nog steeds meermaals per jaar gebruikt. Vandaag deel ik het recept van de Polpette.


Ik moet zeggen dat beide gerechten heerlijk zijn. Maar ik weet nog goed dat, toen ik deze eenmaal weer in Nederland had gemaakt, alles toch echt anders van smaak was dan daar in het mooie Toscane. Het zal wel aan alles gelegen hebben, het mooie weer daar, de entourage, het uitzicht, het vakantie-gevoel... Nu je dit leest, zal het je vast bekend voorkomen. De wijn die je op locatie bij het vakantie-adres dronk, smaakt echt anders in je eigen achtertuin of op je balkon, ook al is het dezelfde wijn die je vanaf het vakantie-adres hebt meegenomen. Het mooie is wel, dat je bij het eten of drinken van deze 'vakantie-herinnering', weer 'even terug' bent in die mooie streek, dat lekkere gevoel, die mooie tijd. Hoe lang dat ook geleden is, want ik schrok ook toen ik terug moest denken aan wanneer ik die gerechten in mijn kookboek had geschreven...


Lekker eten is passie, herinneringen maken, familie, vrienden, genieten, samen, delen. Ik hoop dat ik, door mijn passie met jou te delen, jij je eigen herinneringen maakt en dat ik daar aan kan bijdragen met de recepten die ik op mijn blog zet. Corona zorgt ervoor dat we op het moment verschrikkelijk op moeten letten en afstand moeten houden van dierbaren. Maar op gepaste afstand en met kleinere groepjes houden we contact. Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen! Recept


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page