top of page
  • Monique Jansen

Alvast een beetje voor de Paasdagen

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022


Vandaag heb ik alvast een leuk feestelijk gerecht voor je online gezet dat helemaal bij de Paasdagen past. Mocht je nog geen inspiratie hebben, dan kan ik je dit als hoofdgerecht aanraden: Lamsrack met een pistachekorst. Goed van tevoren voor te bereiden. Alleen nog 20-25 minuutjes in de oven schuiven voordat je aan tafel wilt voor het hoofdgerecht. Wij hebben er dit keer sugarsnaps en een Aardappelgratin bij gegeten. Ook de gratin kun je van tevoren klaarmaken en iets eerder in de oven schuiven dan de lamsrack. Appeltje-eitje 😉.

Er staan al een aantal ‘Paasgerechtjes’ online, zoals bijvoorbeeld de Groene asperges die super bij de lamsracks passen, de Aspergemousse met zalm, Advocaat of de Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm van afgelopen woensdag. Dan heb je vast een beetje inspiratie voor de komende Paasdagen.

Verder merk ik dat er weinig ‘werk uit handen’ komt met die kleine pup in huis. Ze is zo ontzettend lief, maar kan ook zo verschrikkelijk stout zijn. Zij spookt dingen uit die Soof nooit gedaan heeft. Zo was ze al een keer de trap naar beneden gegaan en daarna door het kattenluik naar de bijkeuken. Ik dacht dat zij daar per ongeluk verzeild was geraakt. Maar toen zij op haar mat lag te slapen en ik dacht de hele badkamer een grote beurt te geven (wat uiteindelijk alleen de douchecabine geworden is…🙄), werd er vanuit het niets aan mijn paardenstaart getrokken toen ik op mijn knieën kalk aan het verwijderen was van de douchedeur… Mevrouw was uit zichzelf de trap op gekomen… Ze probeerde daarna de spons en de borstel uit mijn handen te trekken en mee te nemen.

Terwijl ik mijn handschoenen uittrok, was ze al bokkensprongen makend naar de prullenbak gerend, had die omver gegooid en had de tissues gepakt die uit de prullenbak waren gerold. Ze is echt heel erg snel en kijkt soms zo verschrikkelijk ondeugend, dan zie je dat ze kattenkwaad van plan is. Maar wat is ze leuk. Het liedje van Bløf, Liefs uit Londen, schiet vaak door mijn hoofd, omdat ik vaak als ik Fien zie, moet denken “God, wat is ze lief…”


Soof doet het verschrikkelijk goed, maar waarschuwt Fien wel als zij over haar grens gaat. Soof gaat wel steeds tussen Fien en mij (of manlief) in staan als zij aandacht krijgt. Dan staat ze echt ‘in je aura’. Maar wij proberen beiden aandacht te geven, en Soof echt te verwennen als Fien in haar bench ligt te slapen. De dag dat er sneeuw was gevallen, had ik verwacht dat Fien dat geweldig zou vinden. Maar zij zit in haar leerfase, dus alles is sowieso nieuw voor haar en ze ging niet helemaal door het dolle heen in de sneeuw. Ze heeft intussen al leren zitten en wachten op commando, dat vind ik wel heel erg knap van zo’n jong beestje. Vandaag de eerste les bij Chakka gevolgd met haar, en heb ik weer handvatten gekregen voor het lopen aan de lijn. Daar ben ik toen ook met Sonny en ook met Soof geweest. Morgen hebben wij weer training bij Arie, ik ben benieuwd wat wij daar gaan doen.

Fien is ook voor het eerst mee geweest naar het Beloken Land. Zaterdag waren de landelijke voorjaarstellingen, en hebben jachthouders met geïnteresseerden en niet-jagers in hun jachtveld gelopen en het wild geteld. Sinds 2010 worden op de Nationale Wildteldagen de wild-en faunasoorten geteld. Door deze telinstructie te volgen worden in het hele

land op uniforme wijze structureel telgegevens verzameld. Dat is noodzakelijk om deze

gegevens onderling goed met elkaar te kunnen vergelijken. De faunabeheereenheden coördineren de WBE-tellingen in hun provincie en publiceren de uitkomsten hiervan. De WBE’s organiseren de uitvoering van deze tellingen aan de hand van het landelijk telprotocol. De Jagersvereniging coördineert, analyseert de landelijke dataverzameling.De provincie formuleert en evalueert haar beleid met de verzamelde telgegevens. Fien heeft hier voor het eerst andere kippen, schaapjes met lammeren en een paard gezien. Vooral van dat paard was ze wel even onder de indruk. Er waren meer jagers die hun hondje meegenomen hadden, dus Fien heeft meteen andere soortgenoten van verschillende formaten gezien.

Vandaag zijn we met de honden nog even bij de plas geweest, maar Fien vertikte het in haar draagzak te blijven zitten. Zo’n kleine pup mag nog niet te ver lopen, maar daar is Fien het niet mee eens. Terwijl ik dit schrijf, ligt ze voor pampus en kan ik even aan mijn blog werken. Ze heeft weer veel nieuwe indrukken opgedaan vandaag. Nu hoop ik dat ze vannacht lekker zal slapen, hoewel dat 's nachts slapen gelukkig best goed gaat. Carla, beterschap, ik hoop dat je binnenkort op ‘kraamvisite’ kunt komen. En Desiree, van harte gefeliciteerd. Wat een rare week voor jou ❤️.87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page