top of page
  • Monique Jansen

Als ze me missen….


Dan ben ik vissen. Maar eerst het heugelijke nieuws dat jongste zoon is geslaagd voor zijn Havodiploma. Hij had het weer eens spannend gemaakt. Maar laten we eerlijk zijn, al anderhalf jaar‘lessen volgen’ met Coronamaatregelen was voor elke leerling, helemaal voor hem, echt verschrikkelijk. Desalniettemin stond ik afgelopen donderdag bij de bakker, en ik durfde nog geen taart te kopen. Ook niet om het achteraf een ‘troosttaart’ te noemen als het geen goed nieuws geworden zou zijn. (Ook Indo-geloof 😉) Ik mocht niet bij hem op zijn kamer wachten totdat hij gebeld zou worden, en samen beneden zitten wachten op het verlossende telefoontje was al helemáál geen optie… Toen ik hem op de overloop hoorde rommelen, ben ik meteen naar hem toe gelopen… Ik kon nog geen wijs worden uit de flarden die ik meekreeg van het gesprek, maar toen ik de verlossende woorden hoorde, kon ik alleen nog maar gillen!


Terwijl manlief de vlag met de schooltas uithing, ben ik gauw alsnog een taart gaan halen. Het was één groot feest de afgelopen dagen: Zoon geslaagd, mijn eerste vaccinatie gekregen, afgelopen zaterdag gaan vissen met de NOJG regio Utrecht bij Toms Creek in Lelystad en vandaag mijn privé-zwembadje ‘Club Tropicana’ opgezet voor de komende warme zomerdagen. (Als je op de link klikt bij 'Club Tropicana', even op play achter #1 klikken voor het ultieme zomergevoel!)


Gisteren dus gaan vissen. Natuurlijk heb ik wel eens een keer gevist in een grijs verleden, met bamboe-hengeltje aan de Oude Rijn. Als ik binnen een kwartiertje niets had gevangen, was ik er wel weer klaar mee. Maar bij deze zaak zijn serieus grote visvijvers! Vijvers met verschillende soorten vissen er in. Wij gingen voor het programma ‘Adventure Fishing’ op de steur, karper en de meerval.


Ik kreeg een serieuze vishengel mee met een trommel (nog nooit mee gevist) en een paar bakjes aas (zalm, andere vis, wormen en Hollandse kaas) en een doosje lokvoer. De uitleg schoot helaas een beetje te kort, maar er waren gelukkig een aantal gedreven vissers mee die altijd graag een handje willen helpen. Ik weet nu hoe ik het beste het stukje kaas aan mijn haakje kan plaatsen, hoe ik ervoor zorg dat je de dobber op de juiste hoogte hebt (zodat ‘ie niet zinkt bijvoorbeeld), maar ook hoe je überhaupt ervoor zorgt dat je de haak met dobber in het water gooit op de plek waar je (ongeveer) wilt. Het weer was perfect, zonnetje, beetje wind en zeker niet te warm met 21 graden.


Twee keer heb ik beet gehad! Maar helaas geen buit. Het is nog een hele kunst om zo’n grote vis binnen te krijgen. Er werd gevist met haakjes zonder weerhaak eraan. Dit omdat de vissen, na een foto-momentje, teruggegooid werden. Dat maakte het binnen halen echter wel een stuk moeilijker, omdat je ‘druk’ op de lijn moest houden.

Ik merkte snel dat ik beet had, maar ja; Wat dan….? Rustig binnen halen, aan de molen draaien en weer een beetje laten vieren, dan weer binnen halen. Na een redelijk gevecht, want dit waren geen kleine visjes (!) heb ik helaas beide keren gehad dat de vis toch teveel lijn had gekregen, en daardoor zijn vrijheid weer tegemoet zwom. Erg jammer, want ik had het graag ‘afgemaakt’ met zo’n foto-moment.


Gelukkig waren er andere vissers die het wel gelukt is zo’n grote jongen in het schepnet te krijgen. En zoals je op de foto’s kunt zien, het zijn geen kleine jongens! Na het vis evenement nog even een drankje gedaan met z’n allen en daarna dwars door de Oostvaardersplassen weer huiswaarts.

Ik was daar op de weg heen ook al doorheen gereden, maar toen had ik geen tijd om even te stoppen en te genieten van de Konikpaarden die vlak naast de weg liepen. Gelukkig waren zij nog steeds op dezelfde plek toen ik daar weer reed, dus heb ik ze nog even van dichtbij kunnen bewonderen. Er waren twee veulentjes in de kudde, echt schitterend!


Met dit weer heb jij vast ook geen zin om te koken. Ik heb nog best wat groente die binnen nu en gauw gebruikt moeten gaan worden, en nog een stukje feta in de koelkast. Daar ga ik een Griekse salade van maken. Lekker makkelijk, en helemaal lekker fris met dit weer. Ik heb ook een bakje citroensap uit de vriezer gehaald. Die citroenschillen heb ik gebruikt voor de Limoncello. Het sap heb ik er, na het schillen van de citroenen, uitgeperst en in bakjes in de vriezer gedaan voor latere warme zomerdag. Beetje suikerwater maken en dan heb ik weer een verfrissende Lemonade. Geniet van het mooie weer! (En veel plezier als je vanavond de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gaat kijken!)


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page