top of page
  • Monique Jansen

Alles is nieuw voor Fien


Met Fien is het net of je weer in de kleine kinderen zit. Werken tussen haar slaapjes door, kortere nachten (hoewel zij het super doet!) alles aan- en veel dingen afleren en haar overal mee naartoe nemen zodat ze nieuwe indrukken op doet. En wat doet ze het goed! Ik ben echt trots op haar. Maandag hebben wij de eerste puppytraining gehad. Dit is eigenlijk niet zozeer voor de pup, maar wel voor het baasje 😉. Mee in de auto in een reisbench. Die heb ik op moeten vullen met opgerolde handdoeken, omdat ze ook hier doorheen aan het rollen was bij elke bocht. De eerste opdracht voor komende week is haar te laten zitten, blijven, volgen en weer zitten.

Vooral werken met belonen, en daar komt een tube smeerkaas om de hoek kijken. Dat werkt super! Ik probeer elke dag meerdere keren kort met haar te oefenen. Sowieso bij het eten geven, maar ook tussendoor gewapend met de tube smeerkaas. Haar spanningsboog is nog niet heel groot, dus steeds maar een paar minuutjes consequent (nog zo’n toverwoord) herhalen.

Op dinsdag mee naar de plas. Een puppydraagzak mee, want de wandeling naar het water is net te ver voor haar. Daar heeft ze meteen hondjes van een ander formaat en met andere kleuren vacht gezien. Ze vond het leuk, maar ook een beetje spannend.

In de avond is ze mee geweest naar een restaurant. Met vrienden hebben wij bij Viviamo, ons favoriete Italiaanse restaurant, gegeten. Ook hier heeft zij zich zo kranig gedragen. Naast ons op de bank geslapen en haar plasje netjes buiten gedaan. Wij hebben in de tussentijd heerlijk kunnen genieten van G&T, allerlei heerlijke voorafjes en proeverijtjes. Wat een feest om hier te eten! Woensdag is een rustdag voor haar ingepland. In de ochtend had ik paardrijden. Bij de manege was een koppeltje ooievaars bezig met kijken waar zij hun nest konden maken. De eigenaren van de manege zijn echte dierenliefhebbers, en hebben een voorgeprepareerd nest gemaakt en die met een hoogwerker in een van de gesnoeide bomen laten plaatsen.

De ooievaars vinden dit wel een goede stek, en hebben zich hier intussen geïnstalleerd. Prachtig om dit van zo dichtbij te kunnen zien. Nu komen er binnenkort heel wat veulentjes bij bij de manege, dus het bezoekje van de ooievaar is erg toepasselijk.

In de middag hebben we kraamvisite voor Fien. Nu heeft zij meteen ‘mini-mensjes’ gezien, en geleerd dat zij niet aan een wapperende jurk mag hangen. Aan het einde van de middag gaan Soof en ik op pad. We gaan op de ganzen die avond. Het weer is goed, maar er is wel een dun windje wat het later op de avond fris maakt. We zijn met goed gezelschap en Jan heeft zijn prachtige Duitse staande draadhaar ook mee.

Dat is maar goed ook, want sommige ganzen vallen op weilanden waar je als jager slecht bij kunt komen, maar wat voor de honden leuk werk is om de gans toch binnen te krijgen. Er vliegen verschrikkelijk veel ganzen, maar de meeste zijn toch echt nog hoog. Op de weg terug naar de jachthut, begint het te druppelen. Daar drinken en eten we nog wat terwijl we bij kunnen kletsen. De jager en zijn zoon zijn druk met het verbouwen van de bovenverdieping van de schuur, zodat daar straks vluchtelingen een eigen onderkomen zullen hebben. Mocht iemand nog een kleine koelkast, een magnetron of een elektrische kookplaat hebben waar niets mee gedaan wordt, laat het mij even weten. Misschien past het in het appartementje. Ik ben laat thuis, laat de pup nog even plassen nadat we even geknuffeld en gespeeld hebben en duik daarna ook mijn mandje in.

Als recept geef ik je vandaag een Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm, die ook heel goed gemaakt kan worden voor de Paasdagen. Snel gemaakt, fris en fruitig door de witlof en het appeltje en door de Kimchi-mayonaise net een andere twist dan de standaard dressing. Kimchi is gemaakt van gefermenteerde kool en groenten. Dit komt oorspronkelijk uit Korea, maar gelukkig kun je het hier gewoon kant en klaar in een blikje in de supermarkt kopen. Als je op de link van het recept klikt, zie je dat je deze Kimchi-mayonaise binnen 1 minuut gemaakt hebt. Ook erg lekker bij friet, garnalen- of vleeskroketjes of een frikandelletje.

Vandaar dat mijn blog niet op woensdag was, maar een dagje later. Vandaag staan fotoboeken maken, de badkamer kalkaanslagvrij maken, stofzuigen, koken, boodschappen doen, wapen poetsen en de gans slachten op mijn lijstje. En ondertussen de pup aandacht geven en de hondjes uitlaten. Een heerlijk relaxte dag dus eigenlijk.
71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page