Hollandse aardbeien, héérlijk. Die geurende bakjes die bij de groenteboer buiten staan, dat werkt bij mij als een magneet. Ik kan eigenlijk nooit de verleiding weerstaan, en kom prompt met een paar bakjes de winkel uit. Niet dat dat erg is... Aardbeien op een wit bolletje, besmeerd met roomboter en een heel klein beetje suiker (hoewel dat laatste vaak niet nodig is... maar ik ben een zoetekauw). Als dessert heeft dit fruit niet veel nodig, maar wil je je gasten verwennen en de aardbeien een beetje 'pimpen', dan is dit een ideaal recept. Een sabayon, maar dan met een twist, namelijk basilicum. Dit is een kruid dat je niet snel bij aardbeien zult bedenken, maar de combinatie is een smaakexplosie! De sabayon kun je pas maken net voordat je het dessert serveert. Maar, je hebt wel een heerlijk luchtig, rijk en romig dessert. Voor het tikken van de sabayon moet je wel even de tijd nemen, vandaar dat ik met een mixer werk. Ik krijg van een lamme arm als ik iets langer dan een paar minuutjes met de garde moet kloppen. Hoop dat je dit recept snel zult gaan proberen, nu zijn de Hollandse aardbeien op op hun best;-)
- Monique Jansen
Comments