top of page
  • Monique Jansen

Warm…


Wat is het heet. Ik wil er niet teveel over zeuren, maar ik gedij het beste bij 23 graden. Zo drukkend warm als het gister en vandaag is, is voor niemand een pretje denk ik. Koken en bakken op dit moment is nu zelfs ook niet leuk. Ik maak het mijzelf zo gemakkelijk mogelijk met salades of dingen die weinig tijd vergen en je niet boven hete pannen hoeft te staan. Dinsdag lag ik een uurtje bij en in mijn zwembadje te poedelen. Ik dacht dat mijn Netlfix-account op mijn oude tablet stond, maar helaas, dat was niet zo. Ik heb toen maar even de oude tabbladen die ik daar nog op had staan doorgebladerd, en kwam een Licht zomers taartje tegen. Ik kreeg spontaan trek… De bodem heb ik in de avond gemaakt, toen het lekker was afgekoeld en daarna de gesmolten chocolade er op gedaan. Dan kon die mooi afkoelen, en hoefde ik alleen nog de vulling te maken. Dat kon ik dan mooi weer in de ochtend doen, als het nog niet zo heet is.

De bodem moet je even blind bakken. Ik heb daar hele handige bakparels voor, die je kunt blijven hergebruiken. Maar je kunt ook rauwe gedroogde bonen of kikkererwten gebruiken. Ik dacht vroeger altijd dat het een hoop gedoe zou zijn om blind te bakken, maar het valt reuze mee. Net zoiets als ‘au bain-marie’ iets smelten. Het is maar een kleine handeling meer, en uiteindelijk heb je er zoveel plezier van! (En je gezin of je gasten ook!) Het is helemaal handig als je een bakpapiertje gebruikt bij het blind bakken, dan kun je alle bonen of parels er in een keer uit krijgen en in een kom af laten koelen. De bodem van dit taartje is zo lekker door de gesmolten chocolade die je erop smeert. Niet alleen extra lekker, het heeft ook een functie: De bodem wordt dan niet zompig, omdat het vocht niet door de uitgeharde chocolade kan.


Gisteren hebben we lekker makkelijk gekookte mosselen met sausjes, kruidenboter en goed stokbrood gegeten. Vandaag wordt het een salade van kip. Ik maakte die vaak als we op vakantie in Frankrijk waren. Daar kocht ik dan 2 gegrilde kippen. Daar was vaak nog wel van over, daar maakte ik dan een salade van en hadden we de volgende dag meteen een lekkere lunch. Nu heb ik gisteravond alvast een kip gebraden in de oven. De aardappelen en eieren heb ik zojuist gekookt, dus ik hoef het straks alleen nog maar samen te stellen en te kijken wat er op moet aan groenten in de koelkast. Dit is zo’n recept dat ik gebruik als het te warm is om te koken en het ook te warm is om warm te eten. Ik zal het wel een keer online zetten, het is meer dat je dan een idee krijgt en wat inspiratie op kunt doen. Nu de ene zoon vakantie heeft en pas over een weekje met werken begint, en de ander half-half thuis is, is dit recept ook super. Mochten zij dan trek hebben later op de avond, kunnen zij daar van pakken. En anders heb ik morgen een lekkere lunch! Goede tweede wedstrijd zometeen!
49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page