top of page
  • Monique Jansen

3 dagen FEEST!


50 kaarsjes mocht ik uitblazen op mijn verjaardagstaart! Voor iemand die nooit had verwacht 40 te worden, was 40 al een mijlpaal, laat staan 50! En hoe graag ik dat ook groots had willen vieren met dierbaren, met Corona durfde ik niets te plannen. Manlief en ik hadden afgesproken het grote feest volgend jaar te vieren, dan zijn we samen 100. Ik had een restaurant waar ik graag wilde gaan eten, maar dat zat helaas al vol. Ik heb bij manlief in zijn oor gefluisterd waar ik dan graag naartoe zou willen gaan. Helaas, op mijn verjaardag zou dat restaurant ook al volgeboekt zijn… dus zouden wij daar een dagje eerder naartoe gaan. Niets was minder waar! Opgedirkt zat het voltallige gezin in de auto om naar het restaurant te gaan, maar werd ik bij het station van Woerden uit de auto gezet, alwaar ik werd verwelkomd door vriendinnen die voor mij een feestje hadden gepland.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik moest wel even schakelen, daar had ik niet op gerekend. Sowieso bijzonder dat niemand zich had versproken. Ik had ook nog roet in het eten gegooid doordat ik een klein clubje vrienden had uitgenodigd voor de dinsdag om vanuit hun werk soep met lekkere broodjes en daarna een taartje te komen eten. Het werd Utrecht, een ontzettend leuk restaurant waar je Street food-hapjes kunt eten. Dat is aan mij natuurlijk wel besteed! Het was heerlijk en ontzettend gezellig met ook nog een prachtig kettinkje en armbandje. Nog even nakletsen op een terras en daar kwamen de verhalen van ‘vroegah’ weer boven. Waar wij als jeugdigen gingen stappen en de kroegjes van toen indoken. Op de weg terug naar huis, was het dan 0.00 uur en… mijn geboortedag! De prosecco kwam tevoorschijn en er werd gezongen en geklonken op mijn verjaardag! Het was één groot feest!

De dag van de verjaardag zelf, de dag waarop ik dacht soep met broodjes en taart te serveren, verliep ook totaal anders dan gepland. Die avond zouden wij alsnog als verrassing met het gezin naar dat leuke restaurant gaan. Ik heb daardoor overdag maar de voorbereidingen voor de taarten getroffen en iedereen voor de volgende dag uitgenodigd voor een taartje. Het was de hele dag de Zoete Inval hier. Mensen die even langs kwamen om mij te feliciteren en te verwennen met mooie, lieve en ook lekkere cadeaus. Kaarten (ook prachtige zelfgemaakte) met verrassingen erin, lieve woorden, bloemen, ballonnen… ik ben zo verschrikkelijk verwend. Die avond hebben wij heerlijk gegeten. Wij zijn bij ‘Tante Koosje’ in Loenen aan de Vecht geweest, en dat is echt een aanrader. Maar, er kwam nòg een feestdag aan.

Ik had de volgende ochtend Wodka-woensdag, en ook daar moest natuurlijk mijn verjaardag gevierd worden met taart en bubbels. Maar ook hier ben ik verschrikkelijk in het zonnetje gezet. Normaal gesproken hebben we voor elkaar een bloemetje en een kaart bij verjaardagen, maar als je 50 wordt is dat kennelijk een ander verhaal. Bonbons, een mooi flesje, prachtige bloemen en ook nog een etentje in het verschiet met de dames. In de middag kwamen nog een aantal vriendinnen alsnog een taartje eten. Ik als ‘Indo’ heb natuurlijk ook een plankje klaar met wat hartige dingen, ik had gauw nog even soep gemaakt voor de eventuele plakkerds, en uiteraard had ik nog taart! Mijn schoonouders kwamen ook nog even gezellig een taartje eten. Het was echt drie dagen feest in huize Jansen. Ik had me weinig bij deze verjaardag voorgesteld, maar dat ik zo verschrikkelijk verwend zou worden, had ik nooit verwacht. Ik voel mij ook echt heel erg geliefd met zoveel lieve mensen om me heen die aan me hebben gedacht.❤️

Vandaag geef ik je het recept van één van de taarten die ik had gemaakt voor mijn verjaardag, de Chocoladetaart met abrikozenpasta. Deze kun je een dag van tevoren al maken en bewaren in de koelkast. Je moet er alleen wel aan denken deze op kamertemperatuur te eten, dan is ‘ie het allerlekkerst. De foto’ s hadden iets beter gekund, maar zoals je hebt kunnen lezen was het een beetje de zoete inval hier. De abrikozenpasta is niet echt zoet, en daardoor is het ook een mooi taartje om als dessert te eten naast het bittertje van de chocolade. Snijd niet te grote stukken af voor je gasten, deze vult namelijk best goed. En anders snijd je gewoon een stukje extra voor de liefhebber.


Lieve vrienden en vriendinnen, als jullie dit lezen: Dank jullie wel voor een onvergetelijke verjaardag!❤️❤️❤️
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page