Wolvenkoekjes
Van Roodkapje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
ongeveer 20-24 stuks
125 gram roomboter
150 gram bloem
60 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
snufje zout
eventueel een paar rozijntjes, cacaonibs en zwart sesamzaad
Mix de boter en de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de bloem, het vanille-extract en het snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar. Maak er een bal van, die je weer wat plet (dat rolt gemakkelijker straks) in wat keukenfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Neem het koekdeeg uit de koelkast en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 3-5 mm dikte op een met bloem bestoven aanrecht/werkblad. Steek rondjes uit het deeg en plaats deze op een bakplaat met wat bakpapier er op.
Maak hier met het uiteinde van bijvoorbeeld een mes de afdruk van de poot in. Voor het grote ‘poot-kussentje’ de achterkant van het mes, voor een iets kleinere afdruk van de 4 kleine ‘kussentjes’ bijvoorbeeld de achterkant van een lepel en maak met een mespunt de nagelafdrukken. Zet nog 30 minuten koud weg in de koelkast.
Je kunt ook een rozijntje gebruiken voor het grote ‘kussentje’, cacaonibs voor de 4 kleinere kussentjes, en een zwartsesam zaadje voor de nagel. Zet nog 30 minuten in de koelkast.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 10-14 minuutjes gaar en goudbruin.
Laat op een rooster afkoelen.