top of page

Mayonaise

Binnen 2 minuutjes gemaakt

Mayonaise

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

1

1

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 bakje vol

250 ml zonnebloemolie

½ citroen, sap

1 theelepel mosterd

1 ei, kakelvers

Zout en peper, naar smaak

Neem een maatbeker. Doe hier de zonnebloemolie, citroensap, mosterd en een beetje zout en peper in. Breek het eitje en voeg dit erbij.


Neem de staafmixer, en plaats deze boven het ei. Zet de staafmixer aan, laat even aan de bodem mixen, en trek de staafmixer na zo’n 30 seconden langzaam naar boven. Klaar!




· Gebruik een vers ei, anders heb je kans dat de mayonaise niet dik wordt.

· Neem olie met een neutrale smaak. Zonnebloemolie, druivenpitolie of raapzaadolie. Ikzelf vind olijfolie een veel te uitgesproken smaak hebben.

· Deze mayonaise is zoveel lekkerder dan uit een potje of knijpfles, en je weet precies wat er in zit!

· De mosterd is optioneel, maar ik vind die heel lekker in de mayonaise

· Je kunt een smaakje toevoegen door een theelepel currypoeder, garam masala, korianderpoeder, kurkuma of een teentje verse knoflook toe te voegen en het geheel dan te mixen.

· Ik heb ook een Kimchi-mayonaise, die is ook superlekker.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page