top of page

Karbonade met mosterd-pepersaus

Verwennerij voor je gasten

Karbonade met mosterd-pepersaus

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

4 boerenkarbonades (met vetrand)

Goede klont roomboter

Scheut witte wijn

200 ml bouillon

1 eetlepel grof gemalen peper

1 eetlepel mosterd

1 citroen

Neem een koekenpan en verhit deze op medium-hoog vuur. Bak de boerenkarbonades op de vetrand, zodat het velt smelt en je een mooie bruine korstrand krijgt. Zet het vuur nu hoog. Doe vervolgens de klont roomboter in de pan, bestrooi de karbonades met wat zout en versgemalen peper en bak de karbonades aan beide kanten mooi bruin en rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan en zet apart met wat aluminiumfolie er over heen.


Zet de pan met het achtergebleven vet/jus terug op het vuur. Zet het vuur hoog, en blus af met een goede scheut witte wijn. Als de alcohol is verdampt (dat kun je ruiken), voeg je de bouillon, de mosterd, de peper en het sap van de citroen toe. Verlaag het vuur naar medium, en laat de saus tot de helft inkoken. Even roeren en klaar!

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page