Karbonade met mosterd-pepersaus
Verwennerij voor je gasten
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
4 personen
4 boerenkarbonades (met vetrand)
Goede klont roomboter
Scheut witte wijn
200 ml bouillon
1 eetlepel grof gemalen peper
1 eetlepel mosterd
1 citroen
Neem een koekenpan en verhit deze op medium-hoog vuur. Bak de boerenkarbonades op de vetrand, zodat het velt smelt en je een mooie bruine korstrand krijgt. Zet het vuur nu hoog. Doe vervolgens de klont roomboter in de pan, bestrooi de karbonades met wat zout en versgemalen peper en bak de karbonades aan beide kanten mooi bruin en rosé van binnen. Haal het vlees uit de pan en zet apart met wat aluminiumfolie er over heen.
Zet de pan met het achtergebleven vet/jus terug op het vuur. Zet het vuur hoog, en blus af met een goede scheut witte wijn. Als de alcohol is verdampt (dat kun je ruiken), voeg je de bouillon, de mosterd, de peper en het sap van de citroen toe. Verlaag het vuur naar medium, en laat de saus tot de helft inkoken. Even roeren en klaar!