Crème van gekaramelliseerde knolselderij
Heerlijk romig en licht zoet
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
30
6-8 personen
1 knolselderij, in fijne plakjes en in stukjes gesneden
50 gram roomboter
200 ml melk
200 ml slagroom
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel peperkorrels
2 laurierblaadjes
50 gram Parmezaanse kaas, in kleine blokjes gesneden
Neem een ruime pan, laat hierin de roomboter smelten en voeg de knolselderij toe. Laat dit op medium hitte bruin worden en karamelliseren. Neem intussen een steelpan, en doe hier de melk, slagroom, peper- en korianderzaadjes, laurierblaadjes en de kaas. Breng het geheel aan de kook, en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Zeef de melk/slagroommassa en voeg het vocht bij de gekarameliseerde knolselderij. Roer door elkaar en laat het iets inkoken. Doe dit in een mengbeker en mix het geheel met een staafmixer tot een mooie puree. Is het iets te dik? Doe er dan een klein beetje melk bij.
· Lekker bij een Boerenkarbonade met mosterd/pepersaus of een mooi stuk rood vlees.