Champignon-walnootsoep
In no time een luxe soep
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
4 personen
500 gram champignons, in schijfjes gesneden
100 gram walnoten, gepeld
200 ml slagroom
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
600 ml bouillon (kip- of groente)
klein bosje peterselie, gehakt
klontje roomboter
zout en versgemalen peper, naar smaak
Doe de slagroom melk en de walnoten in een mengbeker, en pureer deze met de staafmixer tot een mooie, egale massa. Zet apart.
Neem een ruime pan en laat hierin de boter smelten. Bak de gesnipperde ui en de knoflook hierin glazig aan. Voeg dan de champignons toe, en laat deze een paar minuutjes meebakken, terwijl je soms even omroert.
Blus af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook, en laat dit, op laag vuur, 5 minuutjes doorkoken. Voeg dan de noten/slagroom-puree toe, en roer door zodat je een mooi egaal mengsel krijgt. Laat op laag vuur nog vijf minuutjes koken.
Serveer de soep in een mooi bord en garneer met wat gehakte peterselie.
· Als je groentebouillon gebruikt, heb je een vegetarisch voorafje 😉
· Leuk om hier een ‘Kerstboompje’ bij te serveren met kerst
· Steek uit bladerdeeg wat kerstvormpjes. Bestrijk deze met een losgeklopt ei en bak de vormpjes in 10-15 minuutjes in de oven. Deze staan ook erg feestelijk in de soep.